Bodega Rey Fernando de Castilla

Målet hos Bodegas Rey Fernando de Castilla har siden starten i 1837 været at producere den absolut bedste sherry og brandy i området. De laver en bred vifte af sherry-typer - fra de saftige og elegante typer som Fino og Manzanilla til de legendariske Antique-sherry'er som f.eks. Palo Cortado og Pedro Ximenez. På Brandy fronten producerer de udelukkende Solera Reserva og Solera Gran Reserva som efter lagring på nye franske og amerikanske egetræsfade lagrer mange år på fade, der tidligere har været brugt til de fineste sherry'er. Bodegaen har også en meget lille produktion af de mest intense sherry-vineddiker i området.

Henrik Oldenburg fra Forlaget SMAG:

"Det er ikke den Kong Fernando (Ferdinand på engelsk), der sendte Columbus af sted til Amerika, der har lagt navn til et Sherryhus, men Ferdinand "den Hellige" af Castillien, der levede i 1200-tallet og hjalp med at smide maurerne ud af Sydspanien, så paven lod ham kanonisere som "Fernando el Santo". Så gammel er bodegaen dog ikke. Den blev grundlagt i 1837 af en gammel Sherryfamilie, Andrada-Vanderwilde. I 1972 lancerede de en brandy, som de rundhåndet opkaldte efter den hellige konge, og da navnet slog an, blev det senere også brugt til Sherry. Deres produktion er begrænset, men de har specialiseret sig i kvalitet og laver nogle af de fineste, reneste, ædleste flasker Sherry - men er egentlig mere stolte af deres Brandy. Topserien i Sherry er Antique, der findes i 5 udgaver: fino, palo cortado, oloroso, amontillado og PX."