Champagne Pierre Paillard

"Wow! Of all the producers I have met and the wines I have tasted during my Champagne tour in April and this year, the cuvées from Champagne Pierre Paillard were among the most stunning."

Med disse ord fra Wine Advocate's Stephan Reinhardt byder vi velkommen til ottende generation af Grand Cru-Champagne fra Bouzy i Montagne de Reims. Champagner med alder, dybde og kompleksitet, der brydes af af en udfordrende tørhed fantastisk. energi.

Læs mere om Pierre Paillard nederst på siden.

Håndlavede vine på otte generationers skuldre

Paillard-familien har været en del af Bouzys vinlandskab siden begyndelsen af 1700-tallet. I generationer leverede de druer af højeste kvalitet til nogle af Champagnes mest prestigefyldte huse. Men i midten af det 20. århundrede traf familien en skelsættende beslutning: I stedet for blot at dyrke druer til andre, ville de begynde at skabe deres egne champagner. Med en dyb respekt for deres terroir og en insisteren på at lade jorden tale gennem vinen, blev Champagne Pierre Paillard født.

Manuelt arbejde og øko-kompost

Paillard-familien benytter ingen herbicider og insekticider i arbejdet med jorden, der får sin næring fra egen økologiske kompost, som igen bidrager til landskabets naturlige biodiversitet snarere end at ødelægge den. Hverdagens arbejde i markerne foregår med håndkraft – ikke mindst høsten og den benhårde udvælgelse af de druer, der ligger til grund for processen i vinhuset.

Champagnes 

Der er ikke noget Meunier på disse kanter. I stedet er denne del af Montagne de Reims udpræget Pinot Noir-land. Sammenlagt står der Pinot Noir på 70% af vinstokkene, og de fleste af Pierre Paillards Champagner er derfor også drevet af primært Pinot Noir, der tilfører champagnerne struktur, rødfrugtede noter og en vedvarende dybde. Chardonnay, som udgør de resterende 30%, byder til gengæld ind med elegance, mineralitet og en levende syre, der sikrer vinens balance og lagringspotentiale.

Kombinationen af disse druer fra Grand Cru-markerne i Bouzy giver vine med en bemærkelsesværdig harmoni mellem friskhed, fylde og kompleksitet.

Lang lagring sur-latte – nøglen til kompleksitet

En af de mest markante forskelle på Pierre Paillards champagner og mange andre producenter – herunder f.eks. Pierre Gerbais – er den lange lagring sur-latte. Hvor mange champagnehuse fokuserer på at frigive vine relativt hurtigt, giver Paillard vinene markant mere tid på bærgene i flasken. Dette skaber en mere kompleks, dybere smagsprofil, hvor noter af brioche, ristede nødder og moden frugt udvikler sig smukt sammen med den fine mousse og den karakteristiske friskhed.

Det kan i en grad smages i de ekstremt nuancerede, forfinede og dog smagsintense vine, der udviser en stor personlighed og ærlighed over for Bouzys særegne terroir.