På grænsen af perfektionen
Med salget af Robert Mondavi Winery, inklusiv den berømte vinmark 'To Kalon' i Napas flade dalbund, blev Mondavi-familien i starten af 00'erne tvunget til at se verden med nye øjne, og med inspiration fra Grand Cru-skråningerne i Bourgogne valgte de at gå imod strømmen i Napa; mod den vestvendte Pritchard Hill 500 meter over havet i det østlige Napa ved siden af prominente navne som Colgin, Bryant Family og Dalla Valle. Vinmarken ligger over den tåge, der hver morgen omgiver området, og den vulkanske jordbunden er kun halvanden meter dyb, hvilket alt sammen er begrænser udbyttet. Til gengæld strutter de små og kompakte druer med deres mange flere lag og ekstraordinære kompleksitet.
Robert Mondavi nåede selv at smage den første årgang af Continuum, inden han gik bort i 2008 i en alder af 94 år. Winemaker Tim Mondavi, der i 30 år havde haft ansvaret for Opus One, sætter således alle sejl mod at lave én vin med al kærlighed i verden, og med visheden om hans faders anerkendelse af denne første årgang (2005) kunne han fortsætte sit arbejde med at ruste Continuum til rejsen op mod Napa Valleys ubestridte top.
Robert Parker Jr. skrev om første årgang:
"It will be difficult to improve upon as it borders on perfection." Og det har det gjort lige siden.
Perfektionistisk vin i tre generationer
Når vi taler om Mondavi-familien, kommer vi ikke uden om at dedikere endnu et lille ord til Robert Mondavi - en af de største berømtheder i vinverdenen - der om nogen fik sat Californien (og særligt Napa Valley) på verdenskortet uhørt vellaver Chardonnay og efterfølgende med ikonvinen Opus One.
Hvad mange måske ikke ved, er, at hans søn og børnebørn også producerer vin i verdensklasse:
Hans søn, Tim Mondavi, er som bekendt winemaker og den kreative kraft bag alle aspekter af Continuum, hvor han imidlertid får stadig mere hjælp fra sine børn; Ciara, Carissa, Carlo og Dante. De sidste to - Carlo og Dante Mondavi - er i øvrigt hovedpersonerne bag RAEN Winery, hvor de ved Sonomas kølige stillehavskyst udlever deres passion for perfektionistisk og biodiversitets-venlig Pinot Noir.
For nylig har Carlo sammen med sin italienske hustru desuden stiftet det italienske vinhus Sorì della Sorba, hvor de laver hudløst ærlig Nebbiolo og Dolcetto fra en naturmæssigt helt vild bakketop lige uden for Barolo.