Continuum

Efter salget af Robert Mondavi Winery for over 6 mia. kr i starten af 00'erne lagde Mondavi-familien al energien (og pengene) i at vende tilbage til familiens DNA ved at lave den bedste, mest kompromisløst producerede vin fra ét enkelt og enestående terroir i Napa Valley. Med salget af Robert Mondavi Winery, inklusiv den berømte vinmark 'To Kalon' i Napas flade dalbund, var familien således tvunget til at se verden med nye øjne, og med inspiration fra Grand Cru-skråningerne i Bourgogne valgte de at se mod den vestvendte Pritchard Hill  500 meter over havet i det østlige Napa ved siden af prominente navne som Colgin, Bryant Family og Dalla Valle. Vinmarken ligger over tågen, og den vulkanske jordbunden er kun halvanden meter dyb, hvilket alt sammen er begrænser udbyttet. Til gengæld strutter de små og kompakte druer med deres mange flere lag og ekstraordinære kompleksitet.

Robert Mondavi nåede at smage den første årgang af Continuum, inden han gik bort i 2008 i en alder af 94 år. Winemaker Tim Mondavi, der i 30 år havde haft ansvaret for Opus One, sætter således alle sejl mod at lave én vin med al kærlighed i verden, og med visheden om hans faders anerkendelse af denne første årgang (2005) kunne han fortsætte sit arbejde med at ruste Continuum til rejsen op mod Napa Valleys ubestridte top.

Robert Parker Jr. skrev om første årgang:

"It will be difficult to improve upon as it borders on perfection."


Siden er det som bekendt kun gået opad...

Vis som Gitter Liste

4 produkter

Faldende orden
pr. side

 

Når vi taler om Mondavi-familien, kommer vi ikke uden om at dedikere et ord til Robert Mondavi - en af de største berømtheder i vinverdenen - der om nogen fik sat Californien (og særligt Napa Valley) på verdenskortet uhørt vellaver Chardonnay og efterfølgende med ikonvinen Opus One.

Hvad mange måske ikke ved, er, at hans søn og børnebørn også producerer vin i verdensklasse:

Hans søn, Tim Mondavi, er som bekendt winemaker og den kreative kraft bag alle aspekter af Continuum, mens de to børnebørn, Carlo og Dante Mondavi, er vinmagerne på RAEN Winery, hvor de ved Sonomas kølige stillehavskyst udlever deres passion for perfektionistisk og biodiversitets-venlig Pinot Noir. For nylig har Carlo sammen med sin italienske hustru desuden stiftet det italienske vinhus Sorì della Sorba, hvor de laver hudløst ærlig Nebbiolo og Dolcetto fra en bakketop i Piemonte!