Dog Point Vineyard

Undskyld vores lettere clichéprægede ordvalg, kære besøgende... men tættere på titlen som "levende legender" kommer ingen i den newzealandske vinverden...

Ivan Sutherland og James Healy byggede vinhuset Cloudy Bay op og medvirkede dermed til at sætte New Zealandsk vin på verdenskortet. I 2002 trak de sig fra foretagendet for i stedet at skabe deres egen lille vingård, hvor de kunne bevare deres passion for det nære og det lokale - på kvalitet over kvantitet, om man vil. Her i Brancott- og Omaka, også kendt som ”Southern Valleys”, favoriserer en masse spændende, forskelligartede terroirs nemlig hver deres druetype og vin-stil. Dette gør det muligt for Dog Point at arbejde med tre forskellige druetyper uden at den ene behøver rangere under de andre.

Læs mere om Dog Point nederst på siden...

Vis som Gitter Liste

5 produkter

Faldende orden
pr. side

Siden stiftelsen af Dog Point i 2002 har den ene succeshistorie dermed taget den anden...

men udgangspunktet med marker i naturlig balance og med nultolerence over for pesticider samt andre miljøskadende sprøjtemidler er der ikke ændret på. Alt hos Dog Point håndhøstes (som nogle af de eneste i Marlborough) med markant lavere udbytte end normalt, vinene gæres helt eller delvis på druernes og markernes vilde gær, og de frigives i kraft af deres store kompleksitet senere end normalt for området.

Når det hårde arbejde i markerne går hånd i hånd med den ekstraordinære renlighed og tålmodighed, der udvises i vinhuset, opnår Dog Point nogle ekstraordinært stringente og saftige vine... Men også vine med en urkraft og en struktur af en anden verden, som man først rigtig forstår, når man smager dem igen. Og igen...

Dog Point har om nogen udfordret og udvidet det muliges kunst...

I hvert fald hvad angår vin og vintyper i New Zealands største vinområde, og det bliver de ved med.

Derfor er vi da også mere end almindeligt stolte over at have været med ombord lige fra starten - som den allerførste importør i verden, faktisk. Og dét satser vi på at blive ved med at være! Vi bliver nemlig stadig glade i låget, når vi smager de på én gang topseriøse men samtidig også dog legende og sjove vine, som på en eller anden måde altid formår at overraske vores sanser og højne vores humør :)