Domaine Fabien Coche

I snart hundrede år har Domaine Fabien Coche - tidligere kendt som Coche-Bizouard - skabt stor Bourgogne-vin fra deres helt eget druemateriale. Det startede med Meursault, og det er det i allerhøjeste grad stadigvæk med flere 1. Cru-marker i Meursault og derudover en række parceller i Pommard, Auxey-Duresses, Monthélie, Saint-Romain, Saint-Aubin og Puligny-Montrachet.

"Domaine Fabien Coche (...) is one of the most underrated sources of high-quality white Burgundy in the Côte de Beaune. These are not stylized, flashy wines, and they aren't as dramatic as some of the region's more sought-after domaines on release, but readers with the patience to cellar them will be amply rewarded."

- Robert Parker's Wine Advocate

Domaine Fabien Coche er i dag resultatet af hårdt, manuelt arbejde og en uforlignelig passion fra manden af samme navn - Fabien Coche, der har fået overdraget det historiske vinhus fra sin far og har tilpasset det nutidens udfordringer.

Fuldstændig i tråd med generationerne før ham benytter Fabien sig af traditionelle metoder til fremstilling af sine vine - fra arbejdet med vinstokkene til gæringen med det vilde gær, lagring i klassiske flutes (225 liter) og i stigende grad de lidt større tonnoeaux, inden de klassiske dyder igen kommer i spil ved aftapningen... hvert trin udføres med øje for kvalitet men også for de evige og konstant foranderlige forskelle, der hvert år skiller kommune fra kommune, mark fra mark og parcel fra parcel.

En Meursault laves ikke på samme måde som en Puligny og på samme måde med alle andre vine. Det kræver ekstra arbejde, men det er også det, der udfordrer og i sidste ende tilfredsstiller den talentfulde Coche, hvis vine altid afspejler de vilkår, vinden, vejret og jorden byder. Ikke på farverige måder, der råber for at tiltrække sig opmærksomhed, men på deres egen stilfærdige facon, der er svære at sætte en finger på.

Naturforkæmper og økolog

Oveni passionen for at lave vin er bevarelse af jordens natur er en af ​​hovedbekymringerne for Fabien Coche, som har arbejdet med sprøjtefri metoder i flere årgange og hvert år gør lidt mere for jordens ve og vel end det forrige. Fra 2020-høsten søgte han således om økologisk certificering af de første vine, og stadig flere følger efter.