Benjamin & David Duclaux

"Hvem er vanvittig nok til at anlægge en vinmark dér?", spørger man med rette sig selv ved synet af de nådesløse skrænter ved Côte Rôtie, der synes tættere på vertikale end horisontale og dog er dækket af grønne vinstokke på de nærmest uendelige terrasser, som står hugget ind i de rå klipper fra skulder til tå.

Dét er blandt andre familien Duclaux, lyder svaret.

Den lille familieproducent fra 1928 - i dag drevet på fjerde generation af brødrene Benjamin og David - dyrker i alt 5,8 hektar af netop disse mildt sagt spektakulære skråninger, der ved nærmere eftersyn fordeler sig over de to bjerskråninger Tupin og Semon. Herfra laves aromatiske, kødfulde og ekstremt elegante vine af høj, høj klasse.

"Duclaux make some of the most elegant, perfumed and alluring Côte Rôties in the appellation.”
- Robert Parker's Wine Advocate

"Duclaux’ stil er udpræget burgundisk" - Søren Frank, Berlingske

Læs mere om brødrene Duclaux og deres majestætiske vine nederst på siden.

pr. side
Vis som Gitter Liste

4 produkter

Stigende orden
pr. side

Det sydlige Côtes Rôtie siden 1929

Brødrene Duclaux er ikke som de fleste af vinverdenens andre søskendehold, der efterhånden er mere og mere specialiserede i hver deres retning. Således arbejder både Benjamin og David  med at sikre vinstokkenes bedst mulige tilværelse ude i markerne på det ene tidspunkt af dagen, inden de begge indfinder sig til det lige så hårde arbejde i kælderen. Ifølge dem er de næsten altid enige om, hvilke beslutninger, der skal træffes. Eventuelle uoverensstemmelser løser de i fred og fordragelighed ved snakke sig til enighed, og dét er styrken, da det holder dem skarpe og i konstant udvikling.

Elegant, parfumeret, dragende

Brødrenes anstrengelser udspiller sig i øvrigt i det sydlige Côtes Rôtie, hvor jorden er meget mere granitpræget sammenlignet med de grovere, mere skiferholdige terroirs længere mod nord og øst. Trods den rigdom, de kødfulde Syrah-druerne uundgåeligt opnår på disse fornemme adresser, er vinene derfor altid elegante, parfumerede og dragende, hvilket gør dem imødekommende ikke mindst for folk, der elsker stor Bourgogne - lige som de selv.

En cuvée, to enkeltmarksvine og en perfektionistisk hvid...

Siden 2018 har de lavet fire røde cuvéer, og de tre bedste finder du hos os: Cuvéen La Germine, der favner den sydlige del af Côte Rôtie; enkeltmarksvinen Maison Rouge og altså den flerfoldige prisvinder, ikke mindst fra den årlige Rhône-vinfestival her i Danmark; Coteaux de Tupin.

Brødrene Duclaux køber desuden lidt Viognier i nabodistriktet Condrieu. Ud over at give kant til deres majestætiske rødvine skaber brødrene ud fra disse krævende druer en af områdets sande hvidvins-perler med al den storhed, der forventes af denne appellation men som så let kan skuffe. Dét gør den imidlertid ikke her. Ikke hos Duclaux.