Når man som David Seijas har gjort det til sin levevej at instruere højtflyvendepardanse mellem verdens bedste vin og mad, er det svært efterfølgende at lade sig nøje. Derfor siger det lidt om ambitionsniveauet, da Seijas og hans sommelier-makker, Guillem Sanz Obach, i 2017 startede Gallina de Piel – et projekt, der som nævnt voksede ud af et brændende ønske om at lave ranke vine, der pirrer smagsløgene i mødet med gastronomi… men som stadig er til at forstå for den ’almindelige’ forbruger, hvor vinen indgår som et naturligt element uden at være i centrum.
Hos Gallina de Piel arbejder Seijas og Obach tæt sammen med vinbønder fra udvalgte vindistrikter i Nordspanien
Gallina de Piel er i al sin enkelthed baseret på et nært samarbejde med vinbønder, der samtidig er gode venner og som alle har hjemme i relativt kølige terroirs i Catalonien, Navarra, Aragonien og Galicien. Herfra dyrker og vinificerer de deres egen vin som de altid har gjort. Og selvom både geografi, personlighed og druemateriale skiller dem ad, bindes desammen af en tydelig rød tråd med Seijas og Obach for enden af løkken.
Med Gallina de Piel ved du derfor altid, at du får en super vellavet vin, der er nem at drikke og altid kan bruges til mad... Og du ved, at folkene bag ved alt om vin, gastronomi og mødet mellem dem.