Vinhuset Jasper Hill blev grundlagt i 1975 af Ron og Elva Laughton, der siden begyndelsen har dyrket og vinificeret på naturens præmisser med maksimal respekt for biodiversitet uden brug af kunstgødning og pesticider. Helt unikt er alle vinstokke podet på markerrnes oprindelige rodstokke fra 1800-tallet.
Vingårdens to marker opkaldt efter døtrene Emily og Georgia er især dedikeret til Shiraz. Georgia's Paddock på 12 hektar er domineret af Shiraz og Riesling med udbytter ned til 2 tons pr. hektar. Emily's Paddock på kun 3 hektar består hovedsageligt af Shiraz og ca. 5% Cabernet Franc.
Jordbundsforholdende i Heathcote er særligt domineret af de over 500 mio. år gamle Cambrien-sten som bidrager til vinenes intense frugt og kølige mineralitet. Vinene hos Jasper Hill laves efter princippet om minimal indflydelse fra vinmagerens side. Det handler om at udtrykke terroir og frugt fra lige præcis det sted, hvor vinstokkene har vokset. Der bruges derfor også kun det naturligt fremkommende gær, og ved lagringen på egetræsfade benyttes kun 20% nye fade af en blanding af amerikansk og fransk eg. Malolaktisk gæring fremkommer af sig selv under lagringen i fadene, og vinene filtreres minimalt inden de tappes på flasker.
Vinene fra Jasper Hill har en ekstrem holdbarhed. Riesling fra Georgia's Paddock viser efter 10-15 år i flasken stadig noter af citrus, god syre og høj kompleksitet. Shiraz kan også med fordel gemmes 10-15 år. The Wine Advocate smagte i juni 2011 en Geogia's Paddock Shiraz 1994 og gav den 98 point med ordene: "has plenty of life left and should continue to cellar to 2020+" og skrev i samme ombæring "whether it's down to this very special rift of dirt or not, these wines are simply incredible."