"I can’t think of too many estates in the world that craft gorgeous, artisan, ageworthy wines at this level that consumers can still afford." Sådan skrev den internationalt anerkendte vinskribent Antonio Galloni i december 2019 om 'Mount Eden Vineyards', der i dag består af såvel det historiske Mount Eden Estate som det langt senere etablerede 'Domaine Eden' tre km længere oppe ad grusvejen. Deres topvine laver de udelukkende på frugt fra den gamle estate, og disse vine bærer derfor navnet "Mount Eden". De vine, der derimod helt eller delvis laves på druer fra Domaine Eden, kalder de i stedet ved dette navn.
Uagtet druernes oprindelse vinificeres og produceres alle vinene af Mount Eden Vineyards, der blev grundlagt helt tilbage i 1943. Ved købet af en af parcellen på denne bjergtop 600 meter oppe i Santa Cruz Mountains blev Martin Ray således en af de første amerikanere til at dyrke vin i højden og til at lave varietalvine baseret på enten Chardonnay, Pinot Noir eller Cabernet Sauvignon.
Det skulle vise sig at være en god beslutning: Mount Eden er i dag absolut kult - ikke kun af historiske grunde men fordi de producerer nogle af landets bedste og mest raffinerede vine. De arbejder i dag helt uden brug af kunstsrøjtemidler og pesticider, alt gærer på det naturlige gær, og processens 'outcomes' tilhører nogle af de mest langtidsholdbare vine fra Californien. Anmelderne elsker dem, og det samme gør vi!
Robert Parker om vinhuset:
"This iconic winery continues to offer wines with personalities and styles that set them apart (especially the estate wines) from just about anything else readers will taste from California."
Antonio Galloni om vinhuset:
"Mount Eden is one of the United States' great heritage estates. The Chardonnays and Pinots have a track record for aging spectacularly well. Mount Eden is always at or near the top of my list."