Poderi Boscarelli

Vi stolte af at Poderi Boscarelli har valgt os som dansk importør! De er i al beskedenhed blandt Montepulcianos bedste producenter, og emner bare af Toscanske traditioner både som vinhus, men også deres formidable vine. 

Trods deres stolte traditioner og historie er det meget moderne vine, hvor man har minimal påvirkning af frugten og fokus på biodiversitet i tilstræbelsen af de mest rene og elegante Sangiovese-vine.

Historien om Boscarellis vingård har dybe rødder, der går tilbage til 1962, da grundlæggeren Egidio Corradi fik drømmen om at skabe en ædel vin, der ville fremhæve dufte og smage fra hans hjemland med den elegance, han elskede så højt. Født i en Polizisk(betegnelse for indbygger fra Montepulciano) familie af gammel adel, og med en uddannelse i økonomi og handel tilbragte Egidio det meste af sit liv mellem Genova og Milano, hvor han dedikerede sig til sit arbejde som international investor og mægler.

Egidios skæbne førte ham i 1962 til at købe to små, halvforladte gårde i Cervognano di Montepulciano, Toscana. Disse jorder, som tidligere blev brugt til årlige afgrøder, blev centrum for hans visionære projekt. Ankomsten af hans datter Paola Corradi gav nyt liv til Poderi Boscarelli i 1960'erne og senere løftede Paola og hendes mand Ippolito De Ferrari vingården til en succes takket være deres beslutsomhed og dedikation.

Paola og Ippolito begyndte at dyrke de første specialiserede vinmarker med en tæthed på kun 3500 vinstokke pr. hektar (mange nabo-vingårde bruger det dobbelte). Sammen byggede de den første vingård ved at renovere og tilpasse de gamle stalde. I dag fortsætter tredje generation, repræsenteret af Luca og Nicolò De Ferrari, med at bevare vingårdens oprindelige ånd. Med passion og engagement dedikerer de sig til vinproduktionen og holder familiens arv i live.

Poderi Boscarellis produktion fokuserer hovedsageligt på Vino Nobile di Montepulciano, som udgør 80 procent af vores samlede produktion. Hvert år producerer vi omkring 100.000 flasker, fordelt på forskellige typer afhængigt af lagring og druevalg. 

Toscansk terroir

Poderi Boscarelli er beliggende i et historisk område for Vino Nobile DOCG. På 300 meters højde over havets overflade på den østlige skråning, nordøst for Montepulciano mod Valdichiana, nyder Cervognano godt af fremragende  kølende vinde, der fremmer et mikroklima, som er særligt velegnet til kvalitetsvinavl. Disse marker, som er af alluvial oprindelse og rige på sten og sand, tillader god dræning og giver betydelig karakter og mineralitet til druerne.

Sangiovese dominerer vinproduktionen hos Poderi Boscarelli og udgør omkring 80 procent af vinmarkerne. Ud over Sangiovese findes der indfødte sorter som Colorino, Canaiolo, Mammolo samt nogle internationale sorter som Merlot og Cabernet Sauvignon, der er udvalgt efter jordens specifikke egenskaber. Denne mangfoldighed af druesorter afspejler vores families engagement i at forfølge kvalitet ved at udnytte jordens og klimaets særlige forhold i området.

Vores produktionsfilosofi er baseret på at respektere og maksimere udtrykket af de forskellige jorde og klonale udvælgelser, som udgør de karakteristiske og unikke træk ved vores vine. Under høsten plukkes druerne efter deres optimale modningspunkt, bestemt af planternes alder, placering og jordens sammensætning. Hver udvælgelse gæres separat, hvilket resulterer i mere end 30 cuvéer af Sangiovese fra hver årgang, som derefter blandes i de endelige blandinger lige før aftapning. Denne proces gør det muligt for os at formidle kompleksiteten af vores jorde i hver flaske, hvilket tilbyder en autentisk oplevelse ved hver smagning.

Oplagte madvine

Lige som nabokommunen Montalcino med Brunello, så er Boscarellis vine primært lavet på Sangiovese-druen, der er oplagt til det Italiske køkken lige fra antipasti, Florentinsk bøf (flammegrillet T-bone med havsalt) og Pappa al Pomodoro, en rustik tomatsuppe. Og retter med tomat er da også helt oplagt til Boscarellis Sangiovese-vine