Raen Winery

Robert Mondavi gjorde sig til en af de største legender i den amerikanske vinverden, da han med ikonvinen Opus One satte Californien og Napa Valley på verdenskortet én gang for alle.

Siden har børn og børnebørn formået at løfte den tunge arv: Efter salget af Robert Mondavi Winery i 2004 hjalp Carlo og Dante Mondavi deres far, Tim Mondavi, med grundlæggelsen af den i dag kult-agtige Continuum, men det var primært Tims og hans søskendes projekt. Carlo og Dante brænder for Pinot Noir og laver i dag noget af det mest personlige og terroir-fikserede vin helt ude ved stillehavet på "the true" Sonoma Coast.

Navnet RAEN står for 'Research in Agriculture and Enology, Naturally' og antyder dermed en bagvedliggende filosofi og drivkraft, hvor hver dag i marken fordrer en bevidstgørelse om vinstokkenes samspil med naturens kræfter samt om, hvad det betyder for druernes udtryk og videre bearbejdelse.

Således er brødrene meget optagede af bæredygtighed og ikke mindst ærlighed, hvor ønsket om manipulation i vinhuset er på et minumum: F.eks. gærer druemosten kun ved hjælp af det naturlige gær fra marken, vinene lagrer gerne i neutrale (brugte) egetræsfade, og den færdige vin bliver ikke filtreret inden aftapning. Jo bedre, de med tiden lærer deres marker at kende, jo mindre håber de dermed at skulle gøre af tiltag i vinhuset for at justere, hvad jorden og vejret har leveret.

Det bringer os til udtalen. RAEN udtales nemlig 'rain' og trækker derfor reference til deres fars devise om, at 'wine is basically rain'. Dét kan nok være praktisk at huske på, når anmeldernes alt andet end jordnære beskrivelser og karakterer vælter ind.

Siden den første årgang i 2013 er vinen nemlig allerede blandt de mest eftertragtede i Californien, og niveauet fortsætter kun opad...