Tesalia er navnet på dette kompromisløse vinprojekt fra bjergene i Cádiz-provinsen i Spaniens sydligste syd. Her i en af Europas varmeste områder skulle man måske ikke tro, det var muligt at lave andet end Sherry og dessertvin, men sådan er det langt fra. I kombination med højden befinder dette vinhus sig nemlig stadig ikke længere fra Atlanterhavet mod vest og Middelhavet mod øst, end at kølende vinde kan sætte deres præg begge steder fra. Dermed får druerne lidt hvile i nattetimerne, hvilket giver druerne en relativt saftig frugtprofil set i forhold til breddegraden.
Fire druesorter
Tesalia arbejder med fire forskellige druesorter. Den ene er helt unik for denne region og utvivlsomt et navn, du kommer til at høre meget mere til i fremtiden. Resten kender du i forvejen – historien er bare væsentligt længere her end ca. noget som helst andet sted uden for Frankrig:
Siden kolonitiden har Sydspanien været dybt afhængig af handel med Storbritannien. Uden det britiske marked havde der dårligt nok været noget der hed Sherry, og på samme måde har briternes tørst efter noget der mindede om de vine, de kendte fra Frankrig (men ofte ikke kunne købe, fordi de var i krig med dem) været afgørende for, at druer som Syrah og Cabernet Sauvignon i flere hundrede år har formeret vigtige brikker i den sydspanske rødvinsproduktion – altså væsentligt længere tid end de eksempelvis har været det i USA og Australien.
Derudover skal vi ikke glemme Andalusiens genopdagede stolthed, som menes at være opstået her sammen med de første vinmnarker for ca. 3000 år siden og siden og er ophav til den i dag væsentligt mere berømte Carignan. Tintilla de Rota er Tesalias næstmest plantede drue og et super bekendtskab, som du ikke kan opstøve andre steder end lige netop her.
Ægte grillvin
Vinene fra Tesalia er forventeligt bløde, kraftige og oplagte til grillsæsonen. De holder dog en flot balance og en fin syrestruktur, hvilket samtidig vidner om seriøs vin med masser af lagringspotentiale. Ligesom vi kan li’…
Bienvenidos a Andalucía!