Van Volxem

Alt omkring Van Volxem drejer sig om præcision og perfektion. Derfor giver det næsten sig selv at druerne er håndplukkede, og kun de allerbedste druer benyttes. Der benyttes kun den naturligt forekomne gær, markerne dyrkes efter biodynamiske og økologiske principper, og druerne hænger exceptionelt lang tid på stokkene før de høstes, som giver en enorm rigdom. 

I år 2000 købte den unge Roman Niewodnicanski den gamle Van Volxem-vingård i Saar. Van Volxem havde sine bedste år bag sig, men med markante investeringer i de bedste vinmarker har Roman bragt dette stolte vinhus tilbage i rampelyset blandt Tysklands absolut bedste.

Vinene laves så naturlige som muligt med brug af naturgær og biodynamisk dyrkning af vinmarkerne. Her høstes sent, ofte først sidst i november, hvilket giver op til 180 dages modningstid, der er med til at give en intensitet og syre i vinene, som er helt unik. Kombinationen af fuld fokus på hårdt arbejde i de stejle vinmarker og ekstremt lavt udbytte er med til at bringe Van Volxems vine op blandt verdens absolut ypperste hvad hvidvin angår.