F.X. Pichler

Indrømmet: En årrække er oprunden, siden Robert Parker Jr. i sin hyldest til FX Pichler i 2002 titulerede Østrigs mest klassiske vinhus "the Chateau Latour, DRC, Zind- Humbrecht, Sandrone and Helen Turley of the Wachau". Som tiden går, synes ordene dog kun stadig mere aktuelle, og det siger ikke så lidt, at 4 ud af 5 vine i James James Sucklings "TOP 100 WINES OF AUSTRIA" 2019 var prydet med Pichlers karakteristisk grønne front-label!

Som traditionen i Østrig foreskriver, er FX Pichler et udpræget familieforetagende. I 2009 overtog sønnen Lucas arbejdet i kælderen fra far Franz, der imidlertid stadig har ansvaret for det enorme arbejde, der udføres i markerne. Med Lucas har stilen taget en lille drejning mod det renere og mere stringente. Der vinificeres igen med naturgær, og målet er at få mest muligt ud af faderens respektfulde arbejde med naturens unikke terroir, der har gjort Wachau til Østrigs mest berømte vinregion.

The 100 Top Austrian Winemakers - 1st Place for F.X. Pichler - Falstaff 2012

 

Niels Lillelund om Pichler:

"F.X. Pichler er mesteren i Østrig. Hans vine har kultstatus, og det er med god grund, for de er fantastiske. Han kan godt finde på at bruge noget af den gode botrytis i sine riesling-vine, men gør det sjældnere med grüner veltliner, fordi det kan overdøve druens pikant pebrede karakter. Hans vine er monumentale, især hans >>M<< (udsolgt, 96 point) som er af den type, man godt kunne se lammetæve andre store vine fra Europa. Intensiteten er enorm, her er ingen botrytis at spore, men vinen er enormt koncentreret, spændstig - og ung. Slet ingen tvivl om, at den skal ligge."

Vis som Gitter Liste

11 produkter

Faldende orden
pr. side