- Producent
- Type
- Varenr.6202.2020
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13,5
- ØkologiskJa
- Primær Drue
Pinot Gris er på vej frem i New Zealand, i særdeleshed her i den sydlige vinregion, Central Otago, hvor den i de rette hænder kan få udnyttet hele sit potentiale til at skabe tør, fyldig, sprød og frugtfyldt hvidvin med stor charme. Alt dette passer således som som fod i hose på denne biodynamisk dyrkede Pinot Gris fra den eftertragtede Bendigo-mark og winemaker Rudi Bauer.
Vinificering
I marken arbejdes der hårdt året rundt på at hjælpe naturens egne processer på vej, og efter høst bringes de håndhøstede druer så ellers til vinhuset i form af hele klaser. Disse klaser koldmacerer først i to døgn for at udtrække en smule tekstur fra skallerne til mosten, inden de nænsomt presses og kvaset fra vindruerne returnerer til vinmarkerne som del af deres kompost.
Hvad angår den friskpressede druemost hældes denne så til (vild-)gæring i ståltanke med efterføldende 8 måneders lagring på de bundfældne gærrester (bærmen) - et essentielt greb, der på én gang øger vinens kompleksitet, fyldighed og dirrende friskhed, inden vinen hældes på flaske.
Aroma og smag
Den færdige vin har en kraftfuld aroma af modne æbler og pærer, fersken, citrusskal, sødmefulde mandler, våde sten og da lige et drys sødligt krydrede noter à la kanel at slutte af på.
PÃ¥ tungen optræder vinen bÃ¥de med fedme, rankhed og en frisk, drillende syre foruden en vis tyngde i form af stenfrugt og citron.Â
Serveringsforslag
Pas på med at drikke denne vin alt for kold (ca. 10 grader) - f.eks. ved at tage den ud af køleskabet en halv time, inden du skal servere den. Nyd den da til dampet eller ovnstegt fisk eller skaldyr, cæsarsalat og lignende retter, der hverken er for sarte eller alt for mørke og kraftige.
Â