2020

Quartz Reef Pinot Gris

Demeter-certificeret Pinot Gris, hvor den druetypiske olierede struktur optræder med New Zealands kølige overblik. Dét giver plads til sprødhed, friskhed og finesse i sjældent oplevet grad.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 235,00  DKK
 • Køb 12 og spar 235,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 262,50  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
300,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6202.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Pinot Gris er på vej frem i New Zealand, i særdeleshed her i den sydlige vinregion, Central Otago, hvor den i de rette hænder kan få udnyttet hele sit potentiale til at skabe tør, fyldig, sprød og frugtfyldt hvidvin med stor charme. Alt dette passer således som som fod i hose på denne biodynamisk dyrkede Pinot Gris fra den eftertragtede Bendigo-mark og winemaker Rudi Bauer.

Vinificering

I marken arbejdes der hårdt året rundt på at hjælpe naturens egne processer på vej, og efter høst bringes de håndhøstede druer så ellers til vinhuset i form af hele klaser. Disse klaser koldmacerer først i to døgn for at udtrække en smule tekstur fra skallerne til mosten, inden de nænsomt presses og kvaset fra vindruerne returnerer til vinmarkerne som del af deres kompost.

Hvad angår den friskpressede druemost hældes denne så til (vild-)gæring i ståltanke med efterføldende 8 måneders lagring på de bundfældne gærrester (bærmen) - et essentielt greb, der på én gang øger vinens kompleksitet, fyldighed og dirrende friskhed, inden vinen hældes på flaske.

Aroma og smag

Den færdige vin har en kraftfuld aroma af modne æbler og pærer, fersken, citrusskal, sødmefulde mandler, våde sten og da lige et drys sødligt krydrede noter à la kanel at slutte af på.

På tungen optræder vinen både med fedme, rankhed og en frisk, drillende syre foruden en vis tyngde i form af stenfrugt og citron. 

Serveringsforslag

Pas på med at drikke denne vin alt for kold (ca. 10 grader) - f.eks. ved at tage den ud af køleskabet en halv time, inden du skal servere den. Nyd den da til dampet eller ovnstegt fisk eller skaldyr, cæsarsalat og lignende retter, der hverken er for sarte eller alt for mørke og kraftige.

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Quartz Reef Pinot Gris
Din bedømmelse