2021

Queirón Mi Lugar Tempranillo Blanco

I 1988 opstod ad naturens vej en farvemutation af Tempranillo-druen midt i Riojas marker, og her har du den så i fuld flor: En fadgæret, amfora-lagret og først og fremmest top-seriøs Tempranillo Blanco, som bør vække nysgerrigheden hos enhver hvidvinselsker!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 249,00  DKK
 • Køb 12 og spar 249,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 279,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
319,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0168.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.50
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Der laves storslået hvidvin i hele verden, men sjældent indgår autencitet og nyskabelse i samme symbiose som i denne gastronomisk orienterede hvidvin på Tempranillo Blanco - Riojas eksklusivt egen, helt enestående druesort, der opstod som en naturlig farvemutation af Tempranillo i 1980'erne men som for de fleste producenter og forbrugere stadig er ubetrådt land.

Tempranillo Blanco har været længe undervejs i Queiróns system for at finde sin rette hylde og opfylde sit potentiale. I deres "udviklingsprogram" Ensayos Capitales opdbyggede de langsomt fundamentet, og i 2019-årgangen blev arbejdet med en af de mest spændende, nytænkende hvidvine i Rioja fuldendt, da den til Decanter World Wine Awards blev belønnet med 93 point.

Fra 2021-årgangen er den så blevet forfremmet til at indgå på fuldtid i Queiróns top-serie "Mi Lugar" -  en hvidvin, der er kommet for at blive!

Dyrkning og vinificering

Queirón ligger i landsbyen Quel, og et stykke oppe ad bjergsiderne i 640 meters højde findes de minutiøst og præcist dyrkede marker, hvor et mindre areal altså i dag er beplantet med Tempranillo Blanco.

Her opbindes, beskæres og bearbejdes vinstokkene med manuelle metoder, som også kendetegner høstprocessen og den efterfølgende vinificering.

I vinhuset holdes mosten sammen med drueskallerne i et par dage efter presning for at give energi, struktur og mineralitet inden gæringsprocessen, der starter i ståltanke og fuldendes i egetræsfade.

Vinen lagres så ca. et år på amfora skabt af ler fra jorden i og omkring områdets marker.

Aroma og smag

I glasset toner vinen frem med klare strågule og gyldne glimt.

I næsen er den elegant og kompleks med markante aromatiske strejf af først hvide forårsblomster, citroner og timian, siden saftig gul frugt med honningagtige strejf, såsom abrikos, fersken, blommer og endda tørrede abrikoser.

Der er også en overraskende, mere intens del med fornemmelser af ananas og passionsfrugt samt subtile påmindelser om bagværk, mandler og ristet brød. 

Smagen er velafbalanceret i sin struktur og syre, der udfordrer vinens samtidig markante volumen og cremede struktur. Dertil kommer en let tanninfornemmelse, som giver længde og tørhed, så den aldrig fremstår fed eller tung.

Serveringsforslag

Mi Lugar Blanco er i alle facetter en spændende vin - ikke mindst til mad, der kan kredse omkring alt fra fisk til skaldyr og lyst kød - gerne tilberedt på panden og med cremet sauce på toppen. Prøv den også til milde karry- eller wokretter.

Vi har af gode grunde ikke prøvet det, men vi formoder, at denne vin snildt kan tåle at hvile i et årti i flasken. Allerede nu er den imidlertid dejligt åben, når den får lidt luft. Og så smager den allerbedst ved 8-11 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Queirón Mi Lugar Tempranillo Blanco
Din bedømmelse