2021

Raen Royal St. Robert Cuvee Pinot Noir, Sonoma Coast

Fræk og forførende Sonoma Coast Pinot Noir dedikeret til vinlegenden Robert Mondavi - Carlo og Dantes farfar og deres største lærer på deres rejse ind i vinens verden.

97-98 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 779,00  DKK
 • Køb 12 og spar 779,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 873,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
998,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6970.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  SONOMA
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,7
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om RAEN Royal St. Robert Pinot Noir Cuvée

Royal St. Robert er i RAEN-makkerparet Carlo og Dante Mondavis en helt særlig cuvée med en særlig plads i deres hjerte.

Vinen er lavet på Pinot Noir fra et udvalg af kystvinmarker, der ikke kun åbner et vindue til den barske virkelighed ved West Sonoma Coasts maritime og vindblæste terroirs med deres fugtige morgener og solrige eftermiddage over de porøse jordbunde af bl.a. ler, jern og sandsten. De giver også en helt uundværlig introduktion til RAEN og alt, hvad de står for i deres holistiske proces, hvor et sundt økosystem og bæredygtige processer udgør nøglerne til at få de bedst mulige Pinot Noir-druer og deraf den ærligste, reneste og mest stedspecifikke vin.

Høst og vinificering

Hos RAEN høstes klaserne udelukkende i det kolde nattetimer for at forpurre mindst mulig af druernes friskhed og finesse. I vinhuset passerer de perfekte klaser hurtigt videre i systemet, mens de resterende sorteres drue for drue for at undgå den mindste afvigelse fra perfektionen.

I det store billede er der dog tæt på 100% hele drueklaser bag den færdige vin, som i sin transformation gennemgår 11 dages maceration, gæring på det naturlige gær og 10 måneders lagring i brugte franske egetræsfade, inden den aftappes helt uden filtrering.

Aroma og smag

Aromaen i den færdige vin er dermed intet mindre end overdådig og frisk med nuancer af bl.a. friske røde jordbær, hindbær, hvid the, timian, skovbund og rosenblade for nu blot at gribe de mest åbenlyse ingredienser i den ustandselige præsentation, der hele tiden pirrer sanserne med nye råvarer og stemninger.

På tungen er vinen atletisk og udfordrende med sin på én gang intense og elegante smag, der indrammes af finkornede tanniner og en silkeblød tekstur i eftersmagen.

Dette er med andre ord cool-climate Pinot Noir blandt de allerbedste med al vægt på finesse og elegance.

Serveringsforslag

Når du nyder Royal St. Robert, anbefaler vi at servere den ved 14-16 grader - altså lidt til den kølige side, hvorved den får lov at vokse og udvikle sig i glasset.

Nyd den f.eks. i selskab med fjerkræ, svampe og stegt foie gras. Vinen kan under kølige forhold gemmes i op til 15 år fra høståret.

Anmeldelse og point

97-98 point - James Suckling, november 2022

"Extremely spicy with iron, forest flower, black tea, and dried strawberry aromas, following through to a medium to full body, with lovely velvety tannins that are integrated and refined, with a long and flavorful finish. Yet it always remains refined and poised in a exemplary way. Needs three or four years still to show it’s true self. Drink or hold."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Raen Royal St. Robert Cuvee Pinot Noir, Sonoma Coast
Din bedømmelse