2021

Rebholz Chardonnay R (øko)

Rank, dyb, saftig og en seriøs udfordrer til Bourgogne-vine langt oppe i hierarkiet! 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 559,00  DKK
 • Køb 12 og spar 559,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 629,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
719,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5992.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Rebholz Chardonnay R

Hansjörg Rebholz var den første til for alvor at tro på Chardonnay i Pfalz, da han i start 90'erne så sig lun på nogle af de bedste parceller omkring Siebeldingen. Her drænes jorden effektivt af de røde kalksten, sandsten og löss, hvilket Chardonnay-druen sætter enormt stor pris på. Desuden opstår der med disse jordbundsforhold et helt særegent mikroklima, når man kommer op i druehøjde. Og også dét synes skabt til Chardonnay!

Vinificering

Både ved høst og igen i vinhuset foretager Rebholz en ekstremt grundig sortering af druerne og tillader kun det bedste af det bedste. Alt afstilkes, og drueskallerne får så lov at søbe 24 timer i den friske most, hvor de giver liv og friktion, inden mosten på egen hånd naturgæres i franske egetræsfade.

Forløbet kulminerer med 10 måneders lagring i franske egetræsfade (35% nye) med 100% malolaktisk gæring. Ingen flitrering ved aftapning og - som altid hos Rebholz - minimalt brug af SO2.

Serveringsforslag

Aromaen er dermed stor, frisk og fyldig med tropisk dominans af citrus, mirabelle, ananas og nødder foruden flint og mineralitet. Smagen er bredspektret og kraftfuld men uden at forfalde til at blive fed og flad: Det sørger den friske frugtsyre og skalkontakten for med den resulterende sitrende fornemmelse, der komplimenterer fylden på fornem vis. Chardonnay R alt i alt en stor tysk Chardonnay, der stilmæssigt placerer sig et sted imellem Puligny-Montrachet og kølig Californisk Chardonnay. Et fantastisk bekendtskab i selskab med f.eks. fisk stegt på benet med smørsauce, grillet hummer med mayonnaise, skindstegt pighvar eller stegt/grillet lyst kød. Lagringspotentialet er fuldt ud på højde med stor hvid Bourgogne, og vi anbefaler servering ved 10-12 grader.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rebholz Chardonnay R (øko)
Din bedømmelse