Mange ord kan siges om denne senthøstede Gewürztraminer fra Pfalz, men let og neutral er ikke nogen af dem. Som i alle Rebholz' vine er alt dog fuld af liv og i perfekt balance, mens intet lander uden for rammen.
Vinificering
Godramsteiner Gewürtztraminer er sent høstet og i vinhuset gæret op til 9,5% alkohol, hvorefter den nedkøles og filtreres for at forhindre den i at omsætte resten af sukkeret til alkohol. De 67,6 gram restsukker pr. liter placerer dermed vinen i den søde ende for hvidvin men i den tørre ende for dessertvin, hvilket ikke mindst giver den et spændende råderum hvad angår madsammensætning.
Aroma og smag
Aromatisk er Godramsteiner bemærkelsesværdigt klar og ren for Gewürztraminer, hvor den karakteristiske duft af rosenblade, mandarinskal og krydret blomsterhonning kun momentvis kigger op gennem det sødlige citrus-saft og den røget/mineralske bouquet.
På tungen tæder den med vanlig prikkende og let pikant Rebholz-tekstur, hvormed en Riesling-lignende elegance balancerer den gennemgribende sødme og til sammen sikrer et årtier langt lagringspotentiale.
Serveringsforslag
Mens denne vin måske er for tør til at begå sig som en klassisk dessertvin, har den dog sin helt store force til frisk frugt (jordbær, meloner...), frugttærter og sorbet.
Allerbedst er den imidlertid til spicy karry-retter fra f.eks. Thailand eller Indien eller endda til sushi, hvis du holder af at supplere din soja med wasapi og måske endda sød chilisovs.