2022

Rebholz Riesling Buntsandstein Trocken (ØKO)

Buntsandstein er skabt for at afspejle de Rebholz' mest sandstenholdige terroirs og er i dag blevet lidt af en signaturvin for det biodynamiske vinhus, der er kendt sin altid snorlige, præcise og knastørre stil.

93 point - James Suckling:
"Use as you would a high-end Chablis"

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 359,00  DKK
 • Køb 12 og spar 359,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 399,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
459,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5988.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Ökonomierat Rebholz Riesling Buntsandstein Trocken

Den imponerende Riesling Buntsandstein markerer indgangen til Rebholz' smækre serie af terroirvine - her fra et udvalg af parceller med ensartede jordbundsforhold, der får den til at smage af ypperlig enkeltmarksvin til en noget venligere pris.

De udvalgte parceller er i praksis rige på sandsten, hvilket almindeligvis udmunder en vin med en knivskarp syre og finesserig, let urtet aroma, og Buntsandstein er således lidt af en signaturvin for Rebholz!

Vinificering

I vinhuset undergår de friskplukkede druer 24 timers koldmaceration, inden de presses og vildgæres i store, neutrale egetræsbeholdere. Der foretages ingen filtrering inden aftapning, og der benyttes meget begrænsede mængder SO2.

Aroma og smag

Den resulterende vin har en kølig og intens aroma pakket med bl.a. gnistrende flint, citrongræs, blomstermark og friske krydderurter samt - naturligvis - de bærende frugtnoter af bl.a. saftige, grønne æbler og solmodne ferskener.

På tungen er den intenst forførende og bredspektret. Den slanke og ranke kropsholdning ulmer af koncentreret frugt, der står knivskarpt og transparent med oceaner af syre og kalk-associerende mineralitet. 

Serveringsforslag

Buntsandstein kan i sin ungdom med fordel iltes 1-2 timer før servering, hvormed den vil åbne endnu mere op for nuancespektret. Som med alle vine fra Rebholz, giver vinenes naturligt høje syreindhold desuden et langt lagringspotentiale - mindst 10 og muligvis også 15 år fra høståret.

Prøv den eksempelcis i selskab med ceviche, stenbiderrogn, dampede blåmuslinger eller sågar fjerkræ hele året rundt!

Anmeldelser og point

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rebholz Riesling Buntsandstein Trocken (ØKO)
Din bedømmelse