Om Rebholz Weisser Burgunder
Pfalz er et forunderligt sted, hvor mange jordbundstyper viser sig inden for relativt korte afstande og dermed indbyder til at arbejde med et bredt arsenal af druesorter. En af dem er Weisser Burgunder, også kendt som Weissburginder eller slet og ret Pinot Blanc - her i Rebholz' såkaldte entry level-variant fra mange "löss"-holdige terroirs i kommunerne Siebeldingen og Godramstein i det sydlige Pfalz.
Vinificering
Druerne er her - som med alt andet fra Rebholz - dyrket økologisk og biodynamisk og høstet ved håndkraft. I vinhuset har druerne gennemgået 24 timers koldmaceration, inden mosten er presset fra skallerne og gæret på det vilde gær. Vinen er i øvrigt flasket ufiltreret med minimal tilsætning af SO2.
Aroma og smag
På tungen viser den færdige sig vin ren, rank og sprød på klassisk og autentisk Rebholz-manér! Næsen har en subtil aroma med mange fine nuancer, der afspejler en imponerende friskhed af både blomster og frugter fra sydens citrustræer. Der er også noget krydret og ikke mindst noget mineralsk - måske regnvåde flintesten og fornemmelser af kridt.
Smagen er på samme måde veldoseret uden dikkedarer: Præcist og spændstigt med en mediumfyldig krop, en perfekt doseret syre og en flot afrundet eftersmag.
Serveringsforslag
Denne vin er ikke en frugtfed crowd-pleaser men en behersket og dog super energisk vin, der er som skræddersyet til f.eks. fritterede østers, jomfruhummer med gulerodspuré eller til hvide og grønne asparges i forsommersolen.
Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret, og vi anbefaler, at den hverken nydes alt for kold eller for varm. F.eks. ved 8-10 grader.
Anmeldelser og point
92 point - James Suckling, august 22
"Wonderful spring meadow aromas with notes of warm hay and fresh nuts. Bone dry on the palate, but the ample fine tannins and the touch of chalkiness harmonize the acidity beautifully. Long supple and fine-grained finish. From biodynamically grown grapes with Respekt certification. Drink now."