2021

Rebholz Weisser Burgunder (ØKO)

Frisk, rank og syrefrisk Weissburgunder, altså Pinot Blanc, der smager af det sted, den kommer fra og ikke mindst producenten bag. Man er således ikke i tvivl om, at hoveddruen i Pfalz hedder Riesling, når man smager den, og det er absolut ikke negativt!

92 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 199,00  DKK
 • Køb 12 og spar 199,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 225,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
259,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5986.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Rebholz Weisser Burgunder

Pfalz er et forunderligt sted, hvor mange jordbundstyper viser sig inden for relativt korte afstande og dermed indbyder til at arbejde med et bredt arsenal af druesorter. En af dem er Weisser Burgunder, også kendt som Weissburginder eller slet og ret Pinot Blanc - her i Rebholz' såkaldte entry level-variant fra mange "löss"-holdige terroirs i kommunerne Siebeldingen og Godramstein i det sydlige Pfalz.

Vinificering

Druerne er her - som med alt andet fra Rebholz - dyrket økologisk og biodynamisk og høstet ved håndkraft. I vinhuset har druerne gennemgået 24 timers koldmaceration, inden mosten er presset fra skallerne og gæret på det vilde gær. Vinen er i øvrigt flasket ufiltreret med minimal tilsætning af SO2.

Aroma og smag

På tungen viser den færdige sig vin ren, rank og sprød på klassisk og autentisk Rebholz-manér! Næsen har en subtil aroma med mange fine nuancer, der afspejler en imponerende friskhed af både blomster og frugter fra sydens citrustræer. Der er også noget krydret og ikke mindst noget mineralsk - måske regnvåde flintesten og fornemmelser af kridt.

Smagen er på samme måde veldoseret uden dikkedarer: Præcist og spændstigt med en mediumfyldig krop, en perfekt doseret syre og en flot afrundet eftersmag.

Serveringsforslag

Denne vin er ikke en frugtfed crowd-pleaser men en behersket og dog super energisk vin, der er som skræddersyet til f.eks. fritterede østers, jomfruhummer med gulerodspuré eller til hvide og grønne asparges i forsommersolen.

Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret, og vi anbefaler, at den hverken nydes alt for kold eller for varm. F.eks. ved 8-10 grader.


Anmeldelser og point

92 point - James Suckling, august 22

"Wonderful spring meadow aromas with notes of warm hay and fresh nuts. Bone dry on the palate, but the ample fine tannins and the touch of chalkiness harmonize the acidity beautifully. Long supple and fine-grained finish. From biodynamically grown grapes with Respekt certification. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rebholz Weisser Burgunder (ØKO)
Din bedømmelse