Om Rippa Dorii Verdejo
Verdejo lander, som vi ser det, et sted mellem Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner og Chardonnay i smag og struktur, og det er man sådan set ganske tilfreds med i Spanien, hvor mere end 80% af al Verdejonydes lokalt. Vi vil dog gerne slå på tromme for at nyde mere af det i Danmark, og dette eksemplar fra Rippa Dorii - en del af Bodegas Ontañón - er et prægtigt bud på, hvorfor!
Høst og Vinificering
I besræbelserne efter at lade druernes naturligt karismatiske aroma fremstå mest muligt uforstyrret, tages der ingen chancer, når der skal høstes: Rippa Dorii høstes udelukkende om natten, hvor varmen fra solen ikke risikerer at igangsætte gæringen før tid. Dernæst hviler druerne på køl for at give nerve og livlighed i strukturen inden gæringen og den efterfølgende lagring på de bundfældne gærrester. Ydermere er 5% gæret i egetræsfade for give lidt ekstra til kompleksiteten og kropsfylden.
Aroma og smag
Resultatet er en tør og saftig vin med en fristende frugtsødme og en blød og indbydende form.
I næsen er den aromatisk med kraftfulde noter af tropisk frugt, citron, fennikel og et lille drys urter.
På tungen er den som nævnt tør med en medium kropsfylde, en lidt udfordrende struktur og en saftig syre, der gør den frisk og nem at drikke i lige præcis den mængde, der passer dig. ;)
Serveringsforslag
Nyd den alene, på terrassen og/eller i haven, gerne til skaldyr, smørrebrød eller en tomatsalat med friske urter, balsamico og en klump burrata på toppen.
Servér den gerne ved 7-9 grader inden for sine første 3 leveår.