- Producent
- Type
- Varenr.0423.2022
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilFrugtig & saftig
Denne lækre Tempranillo Roble går som varmt brød på tapas-barerne hjemme i Spanien, og vi er derfor glade for nu også at kunne præsentere den her i Danmark: En intenst frugtig 'Roble'-vin i en såkaldt moderne stil, hvilket betyder at den gennemgår en relativt kort lagring på egetræsfade og dermed fremstår lækkert krydret og kompleks uden at miste ungdommens gåpåmod og direkte facon.
Vinificering
I vinhuset er alle klaserne fuldt afstilkede, og druerne 'koldmacerer' dernæst i tre døgn inden der skrues op for temperaturerne (20-23 grader) og gæringen går i gang. Herefter følger 7 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade og til sidst ca. et halvt års lagring i flasken inden frigivelse.
Aroma og smag
Facit munder dermed ud i en dyb, rubinrød vin med en mørk, fasttømret aroma, der har accent over de sorte kirsebær, brombær og blåbær og i baggrunden får skønt selskab af ristede, sødmefulde fadnoter, herunder kakao og vanilje.
Smagen er venlig på en meget direkte facon og med en god balance mellem intenistet og elegance. Den ledsages af faste, finpolerede tanniner, og den fyldigt afrundede krop slutter saftigt og frugtigt med ansatsen fra en veltimet frugtsyre.
Serveringsforslag
Rippa Dorii har kan nydes alene men er i vores optik bedst i selskab med mad, f.eks. blandede skinker og pølser eller til retter med stegt Chorizo, grillet grønt eller braiseret gris og lam.
Servér den ved 14-16 grader i op til 6 år fra høståret.