2022

Rippa Dorii Tempranillo Roble

Med en frugtprofil, der strutter af mørke, saftige og rene bær forener Rippa Doriis nytænkende Ribera del Duero det moderne med det traditionelle - stadig med krydrede fadnoter og masser af dybde.

3,9 - Vivino

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
119,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0423.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Denne lækre Tempranillo Roble går som varmt brød på tapas-barerne hjemme i Spanien, og vi er derfor glade for nu også at kunne præsentere den her i Danmark: En intenst frugtig 'Roble'-vin i en såkaldt moderne stil, hvilket betyder at den gennemgår en relativt kort lagring på egetræsfade og dermed fremstår lækkert krydret og kompleks uden at miste ungdommens gåpåmod og direkte facon. 

Vinificering

I vinhuset er alle klaserne fuldt afstilkede, og druerne 'koldmacerer' dernæst i tre døgn inden der skrues op for temperaturerne (20-23 grader) og gæringen går i gang. Herefter følger 7 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade og til sidst ca. et halvt års lagring i flasken inden frigivelse.

Aroma og smag

Facit munder dermed ud i en dyb, rubinrød vin med en mørk, fasttømret aroma, der har accent over de sorte kirsebær, brombær og blåbær og i baggrunden får skønt selskab af ristede, sødmefulde fadnoter, herunder kakao og vanilje.

Smagen er venlig på en meget direkte facon og med en god balance mellem intenistet og elegance. Den ledsages af faste, finpolerede tanniner, og den fyldigt afrundede krop slutter saftigt og frugtigt med ansatsen fra en veltimet frugtsyre.

Serveringsforslag

Rippa Dorii har kan nydes alene men er i vores optik bedst i selskab med mad, f.eks. blandede skinker og pølser eller til retter med stegt Chorizo, grillet grønt eller braiseret gris og lam.

Servér den ved 14-16 grader i op til 6 år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Rippa Dorii Tempranillo Roble
Din bedømmelse