2020

Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani PRÀGAL Corvina/Merlot/Syrah

60% tørrede Corvina-druer, 20% frisk Merlot og 20% lige så frisk Syrah resulterer i 100% lækker Italiensk value-for-money frugtbombe, der både er kompleks sødmefuld men stadig frisk og elegant. Med andre ord en kæk og nytænkende vin fra Amarone-specialisten Santa Maria di Gaetano Bertani!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
159,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5251.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  15
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Tør tradition forenes med frisindet ungdom i denne frugtsommelige men også blomstrede og krydrede Verona-vin på delvis tørrede Corvina-druer samt lige dele ung Merlot og kæk Syrah.

Bertani-familiens humoristiske indslag af en rødvin burde koste det dobbelte, hvis man tager dens anmeldelser og smag i betragtning. Imidlertid er tætbeplantede vinstokke med et højt høstudbytte med til at holde prisen nede, og så gør det mindre, at druerne ikke mønstrer helt den samme intensitet. Målet er nemlig ikke at lægge arm med de kraftige Valpolicella-vine men derimod at skabe en drikkevenlig oplevelse på terrassen, til pizzaen eller alle pastaretterne. Vinen måtte dog aldrig være simpel ifølge dens "opfinder" Gaetano Bertani, der havde som sit ufravigelige krav, at den stadig emmede af Verona…

Vinificering

For at imødkomme disse måske lidt modstræbende ønsker er Pràgal i sin produktionsmetode også lidt af et gadekryds. I september høstes frisk Syrah og Merlot, der gærer og efterfølgende hviler i ståltanke for at bevare deres friske bidrag af rød frugt, blomster og urter. I oktober høstes så Corvina-druerne, som straks lægges til en let tørring på bambusmåtter "Amarone style". En måned
senere laves druerne til vin, og denne vin modnes så et halvt år i store egetræsfade inden den til sidst blandes med de andre og hældes på flaske.

Aroma og smag

Sådan opstår Pràgal - en vin med en charmerende nerve og imødekommenhed af både friske og let tørrede kirsebær og blommer under et nænsomt drys kandiserede violer, karamel og tørrede krydderier. Smagen er saftig og rank men ikke uden fylde og tannin. Det hele slutter elegant med nydeligt afrundede kanter takket være den ekstra lagring i flasken siden aftapningen.

Servering

Pràgal kan uden bekymring køles ned og drikkes på terrassen uden andet tilbehør end måske et par snacks eller en lækker dansk smørrebrødsfrokost. Du kan dog også vælge at nyde den ved 16-18 grader, når aftenmenuen står på svamperisotto, Pasta bolognese eller pizza med salami piccante.

Anmeldelser og point

om årgang 2018

Vinous, februar 2021
"The 2018 Pragal is wildly fresh and inviting with a bouquet of crushed cherries, plums and minty herbs in a cloud of sweet shite smoke. This pure and juicy effort keeps the energy high, traversing through tart berries, sour citrus and peppery before closing on a highly enjoyable mix of hard red candies and minerals. The Pragal is a blend of 60% Corvina, 20% Merlot and 20% Syrah grapes that are partially dried and vinified in lage oak barrels for eight months."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani PRÀGAL Corvina/Merlot/Syrah
Din bedømmelse