2022

Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani Lepiga Soave

Bemærkelsesværdig enkeltmarks-Soave, du sent bliver træt af og som kan drikkes igen og igen.

Og igen...

90 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 155,00  DKK
 • Køb 12 og spar 155,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 169,00  DKK  15% pr. stk.
1 stk.
199,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5250.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Den største hemmelighed bag Tenuta Santa Marias hvidvinseventyr ligger ikke i funky processer og egetræ men i detaljegraden bag hvert eneste lille skridt. Således har Garganega-druen har nemlig sin egen, virkelig fine personlighed, som allerbedst kommer til udtryk via respektfulde dyrkningsforhold, tålmodighed og det helt rigtige terroir.

Mens flertallet af hvidvine i området kommer fra højtydende vinstokke på flad, næringsrig jord, kommer Lepiga fra mere næringsfattige skråninger, hvor vinstokkene ikke kun står længere fra hinanden men også giver et lavere udbytte. Til gengæld har de druer, der er, en intensitet og nerve i særklasse - især når de, som af Bertani-familien, udelukkende plukkes ved perfekt modenhed. Dermed brydes høsten op i mange tidskrævende fragmenter i jagten på den optimale kvalitet.

Vinificering

Også i vinhuset sætter detaljegraden sin personlige signatur: Først afstilkes og knuses druerne, hvorefter most og drueskaller sættes på køl i 48 timer for at opnå ekstra spændstighed og tekstur. Derpå presses mosten fra og hældes så til gæring i temperaturkontrollerede ståltanke, og her bliver vinen liggende i selskab med de bundfældne gærrester (sur-lie) for at erhverve sig lidt mere kropsfylde og kompleksitet uden at overskygge druernes egne karakteristika.

Ca. et halvt år efter høst er vinen klaret og aftappet. Nu skal den drikkes!

Aroma og smag

Sving vinen rundt, sæt næsen til glasset og mærk nu den friske, citrusdrevne og stenfrugtprægede duft stige til vejrs. På tungen får den selskab af nødder, mineraler og milde krydderier pakket i en tør, mediumfyldig krop. Og så skal vi ikke glemme balancerende frugtsyre, der holder vinen i vatter sammen med en nænsom portion frugtsødme fra start til slut.

Serveringsforslag

Vi anbefaler at servere vinen køleskabskold som eksklusiv terrasedrink eller ved 8-10 grader i selskab med mad. Det kunne både være til fisk, skaldyr, italienske salater med tomat, krydderurter og Burrata eller til alskens friske pastaretter med frisk citron og parmesan på toppen.

Buon apptetito!

Anmeldelser og point

90 Point - James Suckling, august 2023

"Aromas of white stone fruit, peach peel and almond. Medium-bodied with notes of peach and nectarine on the palate. A hint of tangerine sweetness on the finish. Sustainable. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani Lepiga Soave
Din bedømmelse