NV

Segonzac Pineau des Charentes Extra Vieux

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 469,00  DKK
 • Køb 12 og spar 469,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 525,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
599,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4913.NV
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Helflaske spiritus (70cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  17,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

"To make the best Cognac, you have to grow the grapes, make the wine and distil it the best way. Then you watch it as it ages. In my cellars, there are Cognacs that were made by my father, my grandfather and my great-grandfather" 

Sådan fortæller Pierre Ferrand, grundlæggeren af Pierre de Segonzac, men han glemmer at fortælle om familiens lige så lange tradition for at områdets anden specialitet, der oprindeligt blev lavet udelukkende til eget forbrug men i dag kan købes i yderst begrænsede mængder:

Pineau des Charentes - her i en ekstra gammel og ekstra lækker version!

Bearbejdning

Pineau des Charentes laves altid på en blanding af frisk, sød druesaft fra førsteklasses Ugni Blanc-druer og så helt nydistilleret eau-de-vie (ulagret cognac). Hos Ségonzac har denne særegne blanding siden har ligget på fad i ca. to årtier - altså ekstremt meget længere end minimumkravene på 3 år. Det er med dette udgangspunkt, at de Ségonzacs side kan tillade sig at kalde den "extra vieux" uden at ryste på hånden. Tvært imod.

På den tid udvikler den nemlig et fantastisk arsenal af komplekse noter, der giver den søde, saftige og ekstremt komplekse eleksir, den er i dag:

Aroma og smag

Så sæt glasset for næsen og oplev allerede her den intenst kulinariske glæde fra aromaen af tørrede abrikoser, æbletærte, valnødder og grønne rosiner, der følger oveni de direkte associationer til træ den lange fadlagring.

På tungen er den sød og fremstår her med stor intensitet og fylde fra de 17% alkohol. Samtidig synes den forunderligt frisk og saftig sammenlignet med f.eks. de fleste portvine, som den på andre parametre godt kan sammenlignes med. Forskellen ligger især den lidt højere frugtsyre og så altså også renheden fra den ugærede druemost, der trods den høje alder er noget helt specielt.

Serveringsforslag

Ségonzac Pineay des Charentes passer godt med Foie Gras eller stærke oste som Roquefort eller Bleu d'Auvergne.

Vi anbefaler at servere den ved 8-10 grader. Efter åbning kan den uden problem holde en uges tid i køleskabet.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Segonzac Pineau des Charentes Extra Vieux
Din bedømmelse