2016

Shaw + Smith Balhannah ShirazSingle Vineyard

På lager
 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
658,00 DKK
 • Køb 6 og spar 525,00 DKK  20% pr. stk.
 • Køb 12 og spar 515,00 DKK  22% pr. stk.

Shaw & Smith genplantede i 2005 en af deres bedste marker udelukkende med Savii17-klonen af Shiraz. Det lyder måske nørdet men ikke desto mindre et fortræffeligt valg på den stærkt soleksponerede, ca. 380 meter høje Balhannah-mark, der er rig på kvarts og skifer. Resultatet er en enestående vin gæret med 70% hele drueklaser på det naturlige gær og lagret 14 måneder i 500 liter store franske egetræsfade med yderligere 6 måneder i flasken før frigivelse.

Med fuldmodne nuancer af cassis, røg, grillet kød, peber, violer og hindbær toppet med et strejf af eukalyptus sender vinens komplekse aroma samtidige tanker til de største vine i både det nordlige Rhône og Australien. Strukturen er fyldig og intens med kølig og fin, sødmefuld mørk frugt. Let animalsk præg i eftersmagen, der er kendetegnet ved meget fine tanniner. Vinen kan med fordel gemmes 3-4 år, hvor den vil udvikle flere tertiære noter uden at miste den intense og krydrede frugt.

Dette er en vin, som fortjener at blive serveret med det bedste kød fra grillen - gerne lam eller okse - eller som en utraditionel ledsager til julebordet.

95 point - James Suckling, juni 2018 Wow! Attractive plums, hazelnuts, smoked meat and terra cotta. Full body and round, silky tannins. Juicy undertones. Delicious finish. Love the texture and tension to this one. Drink now.

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Shaw + Smith
 2. Type
  Type
  Rødvin
 3. Varenr.
  Varenr.
  9905.2016
 4. Område
  Område
  ADELAIDE
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Shaw + Smith Balhannah ShirazSingle Vineyard
Din bedømmelse