2022

Shaw + Smith Chardonnay M3

Førsteklasses, ja nærmest ikonisk og harmonisk australier, der siden første årgang i 2000 har været forgangsfigur for udviklingen i Australien mod mere elegante og friske vine på Chardonnay uden på den måde at gå på kompromis med storhed og kompleksitet. Og heldigvis for det!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 269,00 DKK
 • Køb 12 og spar 269,00 DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 299,00 DKK  15% pr. stk.
1 stk.
350,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  9908.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Elegant & let

Om Shaw + Smith Chardonnay M3

Med denne ikoniske Chardonnay fra super-duen Shaw + Smith følger er en stor, kompleks og forundenderligt vellykket oplevelse, der efterhånden har skabt australsk mode for sin "less is more"-tilgang om at vin ikke behøver at dufte af smør og vanilje fra en meters afstand for at være god. Trods anstrengelserne når de færreste andre dog helt op på niveau med denne vin, som er lavet på håndplukkede druer fra marker i ca. 600 meters højde i skønne Adelaide Hills. Oversat til vindruesprog giver denne forholdsvis høje beliggenhed og de derfor mere udsatte druer en intens, livlig frugtsmag og en frisk syre og finesse, der er altafgørende for og balancere fedmen, som der heldigvis stadig er en god del af i den færdige vin

Vinificering

I vinhuset er druerne presset i hele klaser og mosten hældt på franske egetræsfade (30% nye). Her gennemgås alkoholisk og delvis malolaktisk gæring samt 9 måneders efterfølgende lagring sammen med gærresterne, inden den til sidst aftappes uden foregående klaring eller filtrering.

Aroma og smag

Facit af ovenstående proces giver en lys, strågul og klar vin med med smukke aromaer af tidligt høstet pære, nektariner, knuste sten og ristede nødder. Smagen er intens uden at gå på kompromis med elegancen og friskheden. Her er syre, der giver en mundvandsdrivende fornemmelse kombineret med klassisk fed og let krydret Chardonnay-frugt.

Serveringsforslag

M3 Chardonnay bør i sin ungdom dekanteres i en time før servering ved 10-12 grader af store Bourgogne-glas.
Alternativt kan vi anbefale at vente i 10 år fra høståret. Eller mere...

 

Anmeldelser og point

93 point - James Suckling
"A sleek, mid-weighted & very contemporary chardonnay, embellishing a pungent mineral chassis with roasted cashew, nougat and curdy creaminess. Vanilla-cedar oak, an integrated framework. Apricot pith, white peach and nectarine, too. The acidity, palpably natural of feel and really juicy, towing impressive length. One of the better recent iterations of this rightly popular cuvee. Drink or hold. Screw cap."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Shaw + Smith Chardonnay M3
Din bedømmelse