- Producent
- Type
- Varenr.9906.2019
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilElegant & let
Lenswood Vineyard er anerkendt som en af Adelaide Hills bedste og mest køligt beliggende vinmarker, og Shaw + Smith's chardonnay derfra skuffer ikke! Som alt fra deres hånd dyrkes Lenswood-marken efter de naturligst mulige foreskrifter, hvormed pesticider, herbiciderer og kunstgødning er på listen over fremmedord.
Alt høstes desuden i hånden og presses i hele klaser, hvorefter mosten gæres på deres naturlige gær i gamle franske egetræsfade. Efter gæring hældes 20% af vinen på nye franske fade, mens den resterende del bliver liggende med gærresterne på de gamle fade i 12 måneder.
Den færdige vin får dig til at glemne alt om fed, flad og stereotyp oversøisk Chardonnay: Snarere har Lenswood om en kølig, stringent og præcis struktur, og resultatet skal nærmere sammenlignes med stor hvid Bourgogne (eller Tasmanien) end med mere klassisk australsk Chardonnay. I næsen mødes dejligt underspille og kølige aromaer med ekstremt forskelligartede nuancer af alt fra æbler, grape og honningmelon til hasselnødder, kalk, lime, vanilje og kaprifolier.
På tungen komplimenteres dette med citrusfrugt i en kraftfuld men stadig nærmest kalket og meget mineralsk præget eftersmag. Lenswood chardonnay udgør et fantastisk match med f.eks. stegt hvid fisk og skaldyr, kylling stegt med skindet og er rigtig sjov som ’blinder’ i en Bourgogne-smagning.
Vi anbefaler at dekantere vinen 20-30 min før servering ved 10-12 grader. Kan gemmes op til 15 år fra høståret. I Australien er vinen allokeret til loyale Shaw + Smith kunder (Én flaske pr. kunde). Kun 60 flasker er kommet til Danmark.
Anmeldelse og point
97 point - Decanter
"The gorgeous, seductive nose is so complex – blossom, vegetal, fleshy, mineral, forest – that it’s a challenge to figure out exactly how so many elements to the bouquet are drawn together. Lean white peach forms the core of the palate, while the hint of flint and granite lick at the edges, but a rich, running stream of mid-palate flavour intrigues and draws you back in for another look."