2023

Shaw + Smith Sauvignon Blanc

Stilsikker og formfuldendt Sauvignon Blanc med utroligt høj drikkeglæde.

91 pont - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 185,00  DKK
 • Køb 12 og spar 185,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 210,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
240,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  9907.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Adelaide Hills ligger højere, er mere vindeksponeret og derfor køligere end de omkringliggende Barossa Valley og McLaren Vale. Dermed opstår muligheden for at lave rank og flot hvidvin på en drue som Sauvignon Blanc, i dette tilfælde fra Shaw + Smiths parceller på Balhannah-, Woodside- og Lenswoodmarkerne.

Høst og vinificering

Som en sjældenhed for Australien er vinen lavet på 100% håndhøstede druer, som i vinhuset koldstabiliseres i et par dage inden de varmes op og presses nænsomt nænsomt. Mosten er derpå koldgæret i ståltanke, hvor den er blevet liggende i yderligere et par måneder til en kort modning på gærresterne, der byder ind med lidt større fylde og kompleksitet. Derfra tappes den endelige vin direkte på flaske og undgår dermed iltkontakt gennem hele processen, hvormed den maksimal friskhed følger med hele vejen ned i flasken.

Aroma og smag

Ung, næsten farveløs står den i glasset, og alligevel stiger en fantastisk aroma af bl.a. passionsfrugt, forårsblomster, gule æbler, brændenælder, mynte og asparges til vejrs med den største lethed.

Smagen har mineraliteten og lidt af de urtede toner, man forbinder med Sancerre, men med en mild grad af mere gul og tropisk frugt fra de kølige bakker i Adelaide Hills. Alt i alt altså en Sauvignon Blanc på meget højt niveau, synes vi.

Serveringsforslag

Vi anbefaler at nyde vinen i sin ungdom, hvor den ideelt serveres ved omkring de 8 grader, gerne i selskab med lys fisk, skaldyr, asparges og sprøde, syrlige salater... eller naturligvis direkte ud i solskinnet i selskab fra gode venner og højt humør.


Anmeldelser og point

91 point - James Suckling, juli 2023

A popular wine, displaying all the pool-side party tricks with a nudge of sophistication. A cool vintage, making for a lighter weighted expression than normal. Vibrant accents of guava, lemon drop, nettle and hedgerow. Good crunchy length, if not a bit tangy. Drink now.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Shaw + Smith Sauvignon Blanc
Din bedømmelse