2018

Silver Oak Cabernet Alexander Valley

En af USAs kult Cabernet-baserede vine. Alexander Valley er ikke topvinen, men den er rigtig lækker allerede nu fra frigivelse og kan derfor er et rigtig godt køb, mens man venter på, at Napa Valley er klar om 10 års tid...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
1.199,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7110.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Silver Oak Cabernet Sauvignon Alexander Valley

Silver Oaks Cabernet Sauvignon er en vellavet, fyldig og smukt balanceret klassisk californisk Cabernet, der er suppleret af få procent Merlot, Petit Verdot, Malbec Cabernet Franc fra egne marker i det relativt kølige Alexander Valley.

Vinen herfra er blødere, lidt mere sødmefuld og dermed måske også i sin ungdom mere imødekommende end Napa Valley-vinen. Derudover deler den meget af dens storhed og amerikanske magi.

Vinificering

Silver Oak er i deres høststrategi ganske kompromisløse i alt, hvad de foretager sig. Druerne høstes ved håndkraft parcel for parcel, når de har opnået optimal modenhed. Det resulterer i en samling forskellige små cuvéer, der vinificeres hver for sig og først blendes, når alle er gæret færdig. Netop gæringen udføres i store egetræskar, hvorefter vinen lagres 24 måneder i amerikanske egetræsfade (40% nye) med ekstra 20 måneder i flasken inden frigivelse.

Aroma og smag

Efter sådan en omgang nærmest vælter duften op af glasset med nuancer af både friske blåbær, syltede brombær, sorte oliven, sødmefuld pibetobak, chokolade og vanilje.

På tungen fremstår den overraskende elegant og blød - som fine dun, der blidt svøber sig om den kraftfulde smag af sød frugt, kakao, lavendel, lakrids og vanilje, som kan mærkes i lang tid bagefter.

Serveringsforslag

Med dette komplekse udtryk er Silver Oaks Cabernet Sauvignon fra Alexander Valley et prægtigt match til bedste kød og grøntsager fra grillen eller til fyldige gryderetter efteråret og vinteren over.

Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 20 år i kælderen men rammer også nu en smuk balance. For at få det fulde udbytte anbefaler vi dog dekantering to timer før servering ved 14-16 grader.


Anmeldelser og point

4,4 point - Vivino

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Silver Oak Cabernet Alexander Valley
Din bedømmelse