- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.7110.2019
- LandUSA
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13,5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilKraftig & fyldig
Om Silver Oak Cabernet Sauvignon Alexander Valley
Silver Oaks Cabernet Sauvignon er en vellavet, fyldig og smukt balanceret klassisk californisk Cabernet, der er suppleret af få procent Merlot, Petit Verdot, Malbec Cabernet Franc fra egne marker i det relativt kølige Alexander Valley.
Vinen herfra er blødere, lidt mere sødmefuld og dermed måske også i sin ungdom mere imødekommende end Napa Valley-vinen. Derudover deler den meget af dens storhed og amerikanske magi.
Vinificering
Silver Oak er i deres høststrategi ganske kompromisløse i alt, hvad de foretager sig. Druerne høstes ved håndkraft parcel for parcel, når de har opnået optimal modenhed. Det resulterer i en samling forskellige små cuvéer, der vinificeres hver for sig og først blendes, når alle er gæret færdig.
Netop gæringen udføres i store egetræskar, hvorefter vinen lagres 12 måneder i 100% nye amerikanske egetræsfade efterfuldt af endnu et heat på yderligere 12 måneder - denne gang på 50% nye fade og i øvrigt 20 måneder i flasken inden frigivelse.
Aroma og smag
Efter sådan en omgang nærmest vælter duften op af glasset med nuancer af både friske blåbær, intense solbær og crème de cassis, der væves tæt sammen med alt fra sorte oliven og mentol til sødmefuld pibetobak, mørk chokolade, espresso og vanilje fra den lange fadlagring.
På tungen fremstår den overraskende elegant og blød - som fine dun, der blidt svøber sig om den kraftfulde smag af sød frugt, kakao, lavendel, lakrids og vanilje, som dominerer enhver af ganens afkroge i flere minutter efter.
Serveringsforslag
Med dette komplekse udtryk er Silver Oaks Cabernet Sauvignon fra Alexander Valley et prægtigt match til bedste kød og grøntsager fra grillen eller til fyldige gryderetter efteråret og vinteren over.
Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 20 år i kælderen men rammer også nu en smuk balance. For at få det fulde udbytte anbefaler vi dog dekantering to timer før servering ved 14-16 grader.
Anmeldelser og point
94 point - James Suckling, januar 2024
"Handsome and classic for a Sonoma County cabernet, this full-bodied, approachable wine offers abundant aromas of black cherries, toasted oak and tobacco backed by gorgeous black cherries and black olive flavors on moderate tannins. It’s 95% cabernet sauvignon. Best through 2034."
17,5 point - Jancis Robinson, maj 2024
"95.2% Cabernet Sauvignon, 2.5% Cabernet Franc, 1.9% Merlot, 0.4% Petit Verdot. Aged in 100% new oak, then re-aged in 50% new oak.
Mint, dark chocolate, pure cassis, something caramelised too. Intense palate that somehow manages to match the saturated oak flavours and intense fruit. High, fine tannins. Long finish with very persistent fruit. This is Cali Cab at its brassiest. (RH)"
4,4 point - Vivino