- Producent
- Type
- Varenr.7113.2018
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14,2
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Om Silver Oak Cabernet Sauvignon Napa Valley
Top-vinen fra Silver Oak er noget af det mest old-school pakkede, komplekse og samtidig silkebløde, finesserige Cabernet Sauvignon, du sådan lige kan tænke dig til i Californien. Denne vin, der desuden indeholder lidt Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot kommer fra det amerikanske vin-mekka Napa Valley, og selvom dét i sig selv vidner om kvalitet, er Silver Oak meget mere end "bare" en anden Napa-vin. Med druer fra tre forskellige parceller - Miraval, Red Tail og Geyserville - er det nemlig en sand terroirvin, der samler essensen af nogle af de ældste vinstokke i Californien.
Vinificering
De forskellige små cuvéer er høstet på forskellige tidspunkter og derfor også vinificeret hver for sig i store egetræskar, hvorefter de er blevet blandet og har lagret sammen i amerikanske egetræsfade (85% nye) i 24 måneder.
Til sidst har vinen hvilet 20 måneder i flaske, inden den er erklæret klar til frigivelse.
Aroma og smag
Mørk rubinrød i farven afspejles den dybe og koncentrerede aroma med nuancer af fuldmodne solbær og boysenbær, saftige blommer, smørstegt salvie samt lakrids, cedertræ, tobak, dugfrisk skovbund og mørk chokolade.
Samtidig er smagen koncentreret, fyldig og muskuløs med mørk sødmefuld frugt og kraftige men også helt finkornede tanniner, der giver tekstur og potentiale til en lang flaskelagring. Alligevel er eftersmagen silkeblød, ekstremt nuanceret og mere end almindeligt langvarig.
Serveringsforslag
Ægte californisk kultvin som denne bør serveres om vinteren til intense, langtidssimrede retter eller om sommeren til det bedste kød fra grillen. Vi anbefaler dekantering to timer før servering ved 15-17 grader. Alternativt kan vinen lægges i kælderen, hvor den over de næste 20 år vil ældes med ynde.
Anmeldelser og point
97 point - James Suckling, januar 2024
"This structured and concentrated wine is spot on for the vintage. It’s very dense in color and aroma, saturated with ultra dark chocolate, graphite and blueberries on a firm texture of taut tannins that will need time to evolve. Aged in 85 to 90 percent new American oak barrels, the wine should be approachable by 2028 and best from 2033."
4,5 point - Vivino
Årgang 2017 fik følgende anmeldelser:
96 point - James Suckling, februar 2022 (årg. 2017)
"This is a big upgrade in finesse and clarity to such a popular, premium cabernet from Napa. It shows lots of blackberry, tar, cedar and oak-tree aromas that follow through to a full yet toned palate of fine, integrated tannins and a vivid finish. Owner David Duncan explained that the American oak they use in the wine for aging now comes 100% from their own barrel-making facilities, which tones down the vanilla character in the wine. Really impressive and delicious. It’s a joy to drink now, but can age. Drink or hold."