2018

Silverado Chardonnay Block Blend

Silverado har sadlet om og laver nu kun denne ene Chardonnay - en super kompleks hvidvin lavet på de allerbedste druer fra to vinmarker, hvor storhed forenes med friskhed og intet er overladt til tilfældighederne!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 280,00  DKK
 • Køb 12 og spar 280,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 315,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
360,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7079.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Block Blend er navnet på Silverados nyeste og nu også eneste Chardonnay, der er lavet på et blend af druer fra to blokke, altså parceller eller slet og ret vinmarker. Blokkene "Vineburg" og "Firetree" ligger således i hver deres ende af Napas sydlige subregion, Los Carneros AVA, hvor områdets altafgørende tåge køler de gamle vinstokke ned hver nat og morgen, indtil solen og varmen bryder igennem ud på formiddagen. Dermed skabes intense og frugtbårne druer med et køligt alterego og frem for alt en fast syrestruktur, der er altafgørende for at sikre balancen i stor vin som denne.

Vinificering

Druerne fra de to blokke modnes på forskellige tidspunkter og høstes således også separat. I vinhuset gæres 12% af mosten i store ståltanke, mens gæringen af de resterende 88% finder sted i hhv. 225-liters franske barriques, 500-liters puncheons og 350-liters stålfade. 45% af vinen gennemgår derpå malolaktisk gæring, og al vinen lagres til sidst 7 måneder i franske barriques (22% nye) med ugentlig omrøring af gærresterne (battonage).

Aroma og smag

Den resultererende er alt, hvad du og alverdens vinelskere forventer af stor Chardonnay i aromaen, der er i sin brede og runde fremtoning giver plads til friske gule æbler, citroncreme, tropisk frugt, regnvåde sten og desuden honningristede nødder og friskbagt brød fra fadlagringen.

Midt i den rige og cremede krop udgør en vibrerende vinens faste holdepunkt og rygrad. På dette punkt bliver det for alvor tydeligt, at Silverado Block Blend ikke er som californiske hvidvine flest, og oplevelsen bliver kun bedre i takt med at eftersmagen tager til og ikke uden videre har planer om at give slip.

Serveringsforslag

Silverado Chardonnay er et godt match til mange retter, eksempelvis en fed jordskokkesuppe, grillet hummer, smørstegt lyssej eller faste oste. 

Vi anbefaler at servere vinen ved 12-13 grader inden for vinens første 15 leveår.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Silverado Chardonnay Block Blend
Din bedømmelse