2017

Silverado Zinfandel Napa Valley

Magtfuld og elegant Zinfandel fra ikoniske Silverado

5 stjerner og 92 point - Jyllands-Posten

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
Tilbudspris 360,00  DKK Regulær pris 600,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7082.2017
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Silverados Soda Creek Ranch blev for første gang tilplantet med Zinfandel i 1880'erne. Bl.a. afledt af 1920’ernes ’prohibition’ synede markerne dog lige så stille hen, indtil Miller-familien med deres overtagelse af jorden i 1990’erne gav sig til at plante nye vinstokke med stiklinger fra andre historiske Napa Valley-vinmarker. Nu har Zinfandel atter kronede dage på Soda Creek!

I Californien skal en vin blot indeholde 75% af en druesort for at man må kalde det en varietalvin og altså kun skrive én drue på etiketten. I dette modne, intense og dog harmoniske eksemplar er der dog tale om 100% Zinfandel, som er høstet i hånden og grundigt sorteret inden de 11 dages gæring og skalkontakt. Efterfølgende har 37% af vinen lagret ca. 14 måneder på nye franske egetræsfade og resten på gamle, neutrale fade af både fransk, amerikansk og ungarsk eg.

Den resulterende vin er dybt rubinfarvet med en højtsvævende aroma af fuldmodne brombær, figen, kandiserede jordbær, tørret lavendel, friskkværnet peber, salvie, salte krydderier og friskkværnede kaffebønner. De mere end 16% alkohol vidner om en vin med tyngde og pondus, og det skal vi så sandelig love for, der er. Med modstand fra tanniner og en veltimet frugtsyre holder den alligevel balancen på sin egen fyldestgørende facon.

Har du sagt grill, har du også sagt Silverado Zinfandel, som ikke kan finde på noget bedre end intens smagende karamelliseret stegeflade og sødlig hjemmelavet barbeque-marinade at kaste sig over. Prøv den også til langtidsstegt vildsvin serveret med bl.a. bærkompot og rodfrugter eller til stegt and med kraftfuld sauce – f.eks. til jul.

Servér vinen ved omkring 15 grader eller lad den vente i 2-5 år i kælderen.

Anmeldelse og point

5 stjerner og 92 point - Jyllands-Posten, november 2023

"Rig, men tør. Masser af moden blomme, chokolade. Yderst godt styret zinfandel, og det er sværere, end det lyder, der er faktisk også syre her, dog vil elskere af den søde, rige, tætte frugt ikke blive skuffet. 92 point"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Silverado Zinfandel Napa Valley
Din bedømmelse