2022

Simonnet-Febvre Chablis

Ren og sprød men også dejligt afblødet Chablis, der i tråd med områdets stærke tradition er vinificeret på ståltanke og dermed hylder de absolut friskeste af Chardonnay-druens karakteristika. 

91 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 235,00  DKK
 • Køb 12 og spar 235,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 260,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
300,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4391.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Skøn og ren fremstår denne klassiske Chablis, der er høstet fra forskellige af Simmonet-Febvres fladere marker. Simonnet-Febvre, som i øvrigt ejes af legendariske Louis Latour - et af de helt store navne i Bourgogne!

Vinificering

Efter forskriften er vinen lavet på 100% Chardonnay - i dette tilfælde fra ca. 35 år gamle vinstokke. I kælderen er druerne presset og vinen gæret på ståltanke, hvor den er blevet liggende 'sur-lie' med gærresterne i 6-10 måneder inden aftapning.

Aroma og smag

Resultatet er klassisk og lækkert med en flot duft af hvide ferskner, citron, lime, grønne æbler og kalksten. I munden er smagen frisk med en del af Chardonnays klassiske fylde men også med en let mineralsk karakter, som føres igennem af en velafrundet og lang finish.

Serveringsforslag

Vinen bør serveres ved 8-10 grader og nydes indenfor 5, maks 10 år, hvor den vil være et oplagt valg til hvid fisk, skaldyr og salater samt som hyggevin i godt selskab.

Anmeldelser og point

91 point - James Suckling, juni

"This has excellent freshness with notes of sea shells, sliced apples, wet stones and a touch of jasmine. Crisp and brisk, medium-bodied, with a subtle peppery spritz at the end. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Simonnet-Febvre Chablis
Din bedømmelse