2018

Simonnet-Febvre Chablis 1. Cru Fourchaume

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 309,00 DKK
 • Køb 12 og spar 309,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 319,00 DKK  20% pr. stk.
1 stk.
398,00 DKK
På lager

Som den mest berømte af 1er Cru-markerne i Chablis indtager Fourchaume sin position i direkte forlængelse af Grand Cru-markerne på Serein-flodens højrebred. Dermed ligner terroir og jordbundsforholdene i høj grad dem fra de dyrere naboer, hvor den høje soleksponering og de gode dræningsforhold tvinger vinstokkene til at slå dybe rødder i den kalkrige lerjord.

De skal med andre ord kæmpe for tilværelsen og leverer derfor druer i begrænsede mængder - til gengæld på et kvalitetsniveau, der giver dybere og mere ekstroverte vine end almindelig Chablis. I modsætning til Grand Cru-vinene er Fourchaume imidlertid ikke fadlagret, hvilket får den til at bibeholde mere af den knitrende sprødhed, der har bragt Chablis dens berømmelse i første omgang.

I aromaen spilles der dermed på en bred pallette fra saftige citrusfrugter over sødmefuld, tropisk honning foruden forårsblomster, hø, krydderier og knust kalk. På tungen er der en god smagsintensitet med et lækkert første approach, en kraftig men perfekt afrundet, sprød syre og en lang, cremet og let saltet eftersmag. Alt i alt en fornem og helt klassisk 1er Cru Chablis, der med rette kan finde vej til bordet (og ganen) sammen med krebs, hummere og muslinger eller stegt hvid fisk med cremet sauce og et skvæt citron på toppen.

Vi anbefaler servering ved 8-10 grader inden 2030. 5 stjerner - Vinstyrke2 v/ Kim Bretov, januar 2020 Slank og mineralsk i næsen med toner af kalk og kridt og salt. Dertil kommer lidt parfumeret kamilleblomst, gule stenfrugter og umoden pære. 2018-årgangens varme fornægter sig ikke i de sødmefulde, tropiske noter af dåseananas, banan og hvid pære. Smagen munder ud i en tør, mineralsk finish. Da syren ikke ligefrem trænger sig på, kan denne lækre chablis snildt klare de noget tungere fiskeretter. Eller hvad med en hummer?

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4394.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Simonnet-Febvre Chablis 1. Cru Fourchaume
Din bedømmelse