- Producent
- TypeHvidvin
- Varenr.4391.2022
- LandFrankrig
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilFrugtig & saftig
Simonnet-Febvre - som i øvrigt ejes af det legendariske Bourgognehus, Louis Latour - har gennem årene specialiseret sig i at lave signatur-Chablis helt efter nodebogen, hvor energi og sprødhed mingler med den blød og klassisk Chardonnay-frugt, som mange af os elsker så højt.
Denne klassiske vin er således skabt af perfekt modnede Chardonnay-druer fra de fladere marker i områdets fossile og mineralsk indgydende Kimmeridge-jord, og hvad du ikke får i overraskelser, får du igen i traditioner og snorlige håndværk, der er fuldstændig, som det skal være og altid synes at have været.
Vinificering
Mere konkret er vinen skabt på druer fra ca. 35 år gamle vinstokke. I kælderen er druerne presset og vinen gæret på ståltanke, hvor den er blevet liggende 'sur-lie' med gærresterne i 6-10 måneder inden aftapning. På den måde holder vinen sig tro over for druernes egen, energiske frugtkaraktér, som lagringen blot er med til at understøtte og forsigtigt intensivere.
Aroma og smag
Den færdige vin er på den baggrung klassisk og lækker med en flot duft af hvide ferskner, citrongræs, lime, grønne æbler, kalksten og østersskal.
I munden er smagen frisk med elemanter af Chardonnays klassiske fylde men også med en let mineralsk karakter, som føres igennem af en relativt lang og livlig finish.
Serveringsforslag
Denne Chablis bør serveres ved 8-10 grader og nydes indenfor 5, maks 8 år, hvor den vil være et oplagt valg til hvid fisk, skaldyr og salater samt som hyggevin i godt selskab.
Anmeldelser og point
91 point - James Suckling, juni
"This has excellent freshness with notes of sea shells, sliced apples, wet stones and a touch of jasmine. Crisp and brisk, medium-bodied, with a subtle peppery spritz at the end. Drink now."
92 point - Andreas Larsson
"Pale straw colour with a green hue. Good purity with aromas of chalk, fresh pear, lime, crushed almond and lemongrass. The palate shows good volume and bite with a bright acidity, fine layers of crisp young fruit, textured with a salivating freshness leading to a long and lingering finish, well built with great potential."