2022

Sohm & Kracher Grüner Veltliner Alte Reben

Delvist fadlagret Grüner Veltliner fra gamle vinstokke, der i strukturen minder om stor Chablis men i aromaen er yderst tro mod sig selv, Østrig og landets nationale druesort! 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 185,00  DKK
 • Køb 12 og spar 185,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 209,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
239,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5891.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  WEINVIERTEL
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Sohm & Kracher Grüner Veltliner Alte Reben

Sohm & Krachers 'Alte Reben' er Grüner Veltliner fra nogle af de ældste marker i Weinviertel med mindst 20 år gamle vinstokke. Denne vin har lidt mere struktur, krop og intensitet end ’Lion’ og bygger også på med flere noter. Samtidig er den rank, mineralsk og Grüner Veltliner’sk med alt, hvad der for ventes – og lidt til! ;)

Dyrkning og vinificering

Markerne bag vinen er nogle af de samme, som der går til Lion - her "bare" i form af udvalgte plots med de ældste stokke, der i øvrigt dyrkes uden pesticider og lignende fy-ord.

I vinhuset anvendes kun det naturlige gær. I troskab mod druernes naturlige profil er de 80% gæret i ståltank og de sidste 20% i gamle barriques, der er med til at bidrage med lidt større fylde, kompleksitet og modenhed. De næste 12 måneder har vinen lagret på gamle neutrale barriques opfulgt af 6 måneder i ståltank inden frigivelse.

Aroma og smag

I kølvandet på den lange vinifikation og lagring har den endelige vin smidt toppen af den ungdommelige og til tider parfumerede aroma, som Grüner Veltliner kan have. I stedet er aromaen mere kompleks og afrundet med nuancer af bl.a. tørrede frugter, blomster, fennikel, citrusskal og honning, der smyger sig om gule æbler og saftige ferskner.

Strukturen minder om god Chablis - helt fin og afrundet men endnu med associationer til kalk og med Grüner Veltliners krydrede udtryk samt dirrende syrestruktur i den harmoniske og også ganske langvarige eftersmag.

Serveringsforslag

Sohm & Kracher har god grund til at være tilfredse med denne fornemme vin, der nydes bedst i selskab med god mad. Det kunne være bagt eller stegt hvid fisk serveret med friske sprøde grøntsager eller let krydret mad med inspiration fra østen.

Vi anbefaler at nyde vinen indenfor 10 år fra høst ved 8-10 grader.


Anmeldelser og point

93 point - James Suckling

 
 92 point - Robert Parker's Wine Advocate, september 2022

"The 2021 Grüner Veltliner Alte Reben is a selection from at least 20-year-old vines in the Pulkau Valley in the Weinviertel north of Vienna. Macerated longer than the Lion but from the same origin and partly aged in oak barrels, this is a more Austrian—and more ambitious—Veltliner with ripe and concentrated white fruit aromas and iodine notes. On the palate, this is a full-bodied, elegant, fresh, lush and round, well-structured and persistent Veltliner with a long and aromatic but also saline finish. 13.5% stated alcohol. Screw cap. Tasted at the domaine in July 2022." - Stephan Reinhardt

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sohm & Kracher Grüner Veltliner Alte Reben
Din bedømmelse