2020

Sorì della Sorba Langhe Nebbiolo Magnum

Carlo Mondavi - vinsuperstjernen fra Sonoma Coast - og hans lokale hustru gør med Piemontes kongedrue, hvad de er bedst til i dette enestående terroir, hvor vild natur møder stejle skråninger over fire forskellige jordbundstyper. Vi taler naturligvis om Nebbiolo i en beundringsværdigt sofistikeret stil, der charmer nu og kun bliver bedre med årene...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 1.311,00  DKK
 • Køb 12 og spar 1.311,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.468,25  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
1.678,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5155.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Sorì della Sorba Langhe Nebbiolo MAGNUM

På piemontesisk dialekt løfter "Sorì" sløret for en særlig grad af storhed, lidt à la "grand cru" afledt af den konkrete betydning "hvor sneen smelter først". Det gør den på sydvendte skråninger højest på marken, og lige fra denne del kommer altså dette forførende eksemplar af en Magnum-vin.

Vinificering

Druerne bag er 100% økologisk Nebbiolo, der høstes ved håndkraft og naturgæres med 80% hele klaser. Den unge vin lagres efterfølgende 12 måneder i 15-25 hektoliter slavonske egetræsbeholdere (botti) og aftappes med en meget lav dosering af svovl.

Aroma og smag

Efter denne proces afslører Sorì della Sorba Nebbiolo en både ekstremt ren, dyb og - i sin ungdom - let naturstyret aroma af det friskeste saft fra kirsebær, rosenblade, liljer, våde sten, krydderurter, skovbund samt  små antydninger af stald og bacon her i sdens første leveår.

På tungen bygger vinen på med vilde jordbær, rosenblade, appelsinskal, skovbund og trøffel. Tanninestrukturen er ekstremt fin for druen og bygger bro mellem de delikate blomsternoter og en den lange, forførende finish.

Serveringsforslag

Sorí della Sorba er i stilen dermed langt fra de rustikke og støvede Nebbioloer, der gennem tiden trækker tænder ud i de første 15 leveår. Strukturmæssigt kan den således nydes med stort velbehag fra dag 1, selvom den utvivlsomt vil åbne for endnu nogle dimensioner, hvis den får lov at hvile i et par år.

 

Anmedelser og point

94 point - James Suckling

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sorì della Sorba Langhe Nebbiolo Magnum
Din bedømmelse