- Producent
- Type
- Varenr.8575.2020
- Land
- OmrådeWESTERN CAPE
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13,5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Fra den granitholdige undergrund toppet med små og store sten snarere end jord dyrker Hannes Storm den højest placerede af sine parceller med 100% Pinot Noir. Jorden skråner mod nord og sikrer dermed en optimal soleksponering til druerne i disse ellers relativt kølige omgivelser, hvor højden og vinden fra atlanterhavet sætter deres tydelige præg.
Vinificering
Som med alle sine vine ønsker Hannes Storm i Ignis Pinot Noir at udtrykke netop de unikke omgivelser, druerne er opvokset under. Derfor holdes alle andre forskelle i skabelsen af vinen på et minimum, og vinificeringen er foregået efter stort set samme fremgangsmåde som Storm Wines' to andre Pinot'er med gæring på det naturlige gær og nænsom presning i kurvepresse og dernæst 10 måneders lagring på et franske egetræsfade (ca. 25% nye) af allerhøjeste kvalitet.
Efter aftapning har vinen tilbragt et år i flasken før frigivelse.
Aroma og smag
I næsen byder Ignis på flatterende noter af rosenblade, der blidt folder sig om mørke, modne kirsebær, skovjordbær og let ristede krydderier fra fadlagringen. På tungen ledsages den silkebløde smag af beskedne, fine tanniner og en mundvandsdrivende naturlig syre. Sammen med lidt tobak og peber ledsages eftersmagen af skovbær hele vejen til den næste tår.
Serveringsforslag
200 kasser er der produceret af denne aromatiske og forførende vin, der med rette kan nydes til svamperisotto, grillet laks og grøntsager eller til de fleste af de tidspunkter på året, hvor man bare gerne vil nyde et godt glas vin.
Nydes den i sin ungdom, anbefaler vi servering ved 13-15 grader.
Anmeldelser og point
94 point - Tim Atkin
“Ignis comes from the Upper Hemel-en-Aarde Valley, the middle of the three sub-regions, just two kilometres from Vrede. Planted in 2008 on decomposed granite soils, this vineyard tends to ripen earlier than Hannes Storm's other plots. Savoury, scented and delicate, it has Chambolle-Musigny like finesse and sweetness and some underlying grip - the "bass note of clay", as he calls it. Drink now-2027.”