Suertes del Marqués El Ciruelo

Udsolgt
  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
439,00 DKK
  • Køb 6 for 351,00 DKK pr styk og spar 20%
  • Køb 12 for 330,00 DKK pr styk og spar 25%
Specifikationer
ProducentSuertes del Marqués
TypeAndet
OmrådeTENERIFE
ØkologiskNej
Top-rødvinen fra Suertes del Marqués i den bedste årgang til dato! El Ciruelo kommer fra en lille mark på 0,75 hektar med et blommetræ (ciruelo) i midten. Jorden skråner mod nord op til +500 meters højde, hvorfra druerne Listán Negro og en smule Listán Blanco fra +90 år gamle upodede vinstokke finder vej til denne vin. Grundet de tørre, stejle og vindblæste forhold er markerne fra naturens side næsten fri for sygdomme og råd, hvorfor det er nemt for Suertes del Marqués at dyrke planterne helt uden brug af kunstgødning og pesticider. I vinhuset fortsætter samme filosofi med brug af 100% hele klaser, som i cementtanke får lov at gære på det naturlige gær med efterfølgende lagring i gamle franske egetræsfade. Brugen af svovl er på et absolut minimum, ca. 25-30 mg/l, og vinen er ikke filtreret ved aftapning. I næsen opsnuses med det samme et syrligt naturpræg, som efter lidt tid i glasset eller på karaffel lægger sig på toppen af en bredtfavnende og kompleks pallette af bl.a. krydret rød frugt, peber og knust lavasten. Smagen er yderst saftig pakket med energi og er utrolig levende på tungen med helt finkornede tanniner og samtidig en forbavsende dybde og rundhed, der vil vinde yderligere dybde ved nok et par år på flaske. El Ciruelo fortjener at blive serveret ved 13-15 grader i Bourgogneglas. 96 point - Robert Parker/The Wine Advocate, september 2020 The 2018 El Ciruelo could very well be the finest vintage of this single-vineyard bottling, from a plot on very poor soils that has very balanced vines that usually give the more complex and deeper wine from the winery. It's a north-facing plot at 480 to 520 meters in altitude pruned in the cordón trenzado system unique to La Orotava. It fermented with 100% full clusters, no temperature control, indigenous yeasts and a 27-day maceration time. It matured in used 500-liter oak barrels for 11 months. This is incredibly elegant, though the nose is still a bit shy; it might take some more time in bottle to show further complexity, but the texture is just incredible. It has the ashy/volcanic/pumice mouthfeel and very fine, slightly chalky tannins. This is up there with the 2016, perhaps a notch above. The nose is nuanced, insinuating and complex (...) 4,100 bottles produced. It was bottled in November 2019.
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Suertes del Marqués El Ciruelo
Din bedømmelse