- Producent
- Type
- Varenr.4510.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12,5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilElegant & let
Om Sylvain Debord Bourgogne Pinot Noir
Sylvain Debords Bourgogne Rouge er en karismatisk introduktion til hans imødekommende og underholdende vine, der både på rød- og hvidvinssiden udmærker sig med en udpræget renhed hele vejen op igennem systemet. Denne klassiske Pinot Noir laves på små parceller med gennem lang tid selekterede vinstokke, hvor naturen får lov at råde i bytte for sunde druer og lange arbejdsdage. Druerne er selvsagt også håndhøstede og lagt i små bakker for at færrest mulige går til undervejs.
Vinificering
I kælderen inddrager Sylvain en del hele klaser i de åbne gæringstanke, hvor naturens vilde gærtyper arbejder med at omdanne den spæde most til vin.
Drueskallerne omrøres næsten ikke - og efter ca. 3 ugers gæring og maceration lagres vinen så et lille år i gamle, smagsneutrale fade, der har til formåle at afrunde og modne vinens egen charmerende smag uden i sig selv at tilføje nyt.
Aroma og smag
Resultatet er en udpræget ren og delikat vin, der i sin luftige komposition af klassiske Pinot Noir-træk sender tankerne mod friskplukkede hindbær, blåbær, rosenblade, citrusfrugter, krydderurter og skovbund. På intet tidspunkt stiller den tvivl om sit burgundiske ophav, og dog er den i alle facetter 100% sig selv.
På tungen går elementerne igen - også her med lethed, renhed og elegance. Her er kun få tanniner, en frimodigt frisk og afrundet syre og en behersket koncentration. Alligevel er eftersmagen lang og dejlig med mange indtryk og samlet set mere rigdom, end du måske indledningsvis får anledning til at tro.
Serveringsforslag
Giv den tid og luft, og tab ikke modet, hvis du ikke føler dig overvældet fra starten. Når den først kommer i gang, efterlader ikke tvivl om sit ophav, og vi lover dig, at den vil stråle i sit eget selskab og selvsagt i dit.
Mens den passer flot til alle mulige både vegetariske og fjerkræs-lignende råvarer, opfordrer vi dig til at være nænsom med valg af garniture, sauce og andre smagsforstærkere.
Servér den i øvrigt helst ved 14-16 g rader inden for 6-8 år fra høståret, mens den primære frugtnuancer stadig er friske og lige til at spise... øh, drikke!