2020

Sylvain Debord Meursault

Lækker Meursault med fylde, koldt smør og flot syre. En Meursault hvor alt sidder, hvor det skal!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
939,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4506.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Ahhh, Meursault... I manges øjne den ypperste kommune, når de skal beskrive den fylde og storhed, der har gjort Chardonnay til verdens mest eftertragtede hvidvinsdruer. Og til det må vi bare sige: I Sylvain Debords nøjsomligt dyrkede, sprøjtefri Meursault sidder alt, hvor det skal!

Vinificering

I kælderen lader Sylvain de vilde gærtyper fra druerne og deres omgivelser udføre arbejdet med at forvandle druemost til vin. Gæringen finder i øvrigt sted i primært neutrale barriques, og her bliver vinen så liggende sur-lie på bærmen halvandet års tid eller indtil den vurderes færdigmodnet. De fleste år holder Sylvain Debord sig helt fra at omrøre gærresterne, ja faktisk skal den bare lades i fred og af sig selv opbygge sin struktur og kompleksitet i det tempo, det nu engang tager og hvor den selv kan følge med.

Aroma og smag

Når vinen langt om længe er aftappet (ufiltereret), frigivet og har fundet vej op i vinglasset, er det således med en mesters overblik og dragende facon:

I næsen hersker noter af modne gule frugter, sitrende frisk citronskal, ferske og ristede nødder samt den fineste blomsterhonning bag et gennemsigtigt, let reduktivt gardin af nystrøget tændstik og regnvåde mineraler.

På tungen er vinen på én gang knviskarp og klassisk Meursault-fyldig takket være en sitrende frisk syre, der hele tiden holder den fyldige og cremede krop oppe i en rank og fattet statur. Eftersmagen er intens og langstrakt med med en kølig mineralitet, der giver en lang og tilfredstillinde fornemmelse i lang tid efter den sidste tår.

Serveringsforslag

Prøv Sylvain Debords skønne Meursault til fisk og stegte skaldyr eller til elegante retter med fjerkræ eller gris.

 
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sylvain Debord Meursault
Din bedømmelse