2020

Sylvain Debord Savigny-les-Beaune 1. Cru

Alle de bedste smage fra skoven mødes i denne komplekse 1. Cru Savigny, der allerede nu er overraskende åben, tilgengængelig og også bag facaden har mere end almindeligt meget at byde på...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
Tilbudspris 449,00  DKK Regulær pris 659,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4513.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Elegant & let

Vinene fra Savigny-les-Beaune siges at have den samme åbenhed som dem fra Beaune - blot lidt mere mineralske takket være den ler- og kalkstensholdige jordbund, der præger de fire 1. Cru-marker Aux Guettes, Les Peuillets, Les Marconnets og Les Vergelesses og dermed denne karismatiske Pinot Noir fra Sylvain Debord.

Velkommen dermed til en stor vin, der allerede nu er overraskende åben og tilgængelig og som også bag facaden har virkelig meget at byde på!

Vinificering

I kælderen inddrager Sylvain en større mængde hele klaser i de åbne gæringstanke - også større end i hans Bourgogne Pinot Noir. Han tilsætter ingen gær ud men lader i stedet de vilde gærtyper, der i forvejen sidder på drueskallerne og i luften, om at omdanne mosten til vin. Drueskallerne omrøres næsten ikke - og efter ca. 3 ugers gæring og maceration lagres vinen i primært gamle barriques, der har som sin primære hensigt at understøtte 1. Cru-terroiret i for alvor at sætte sit præg.

Vinen gennemgår til sidst en nænsom filtrering inden den aftappes og siden frigives.

Aroma og smag

Når du sætter næsen for glasset, vil du dermed blive mødt af alle de bedste bær fra skoven, eksempelvis skovjordbær, blåbær og sågar brombær, der er nydeligt komplimenteret af et let drys friskkværnet peber, skovbund samt en subtil mineralitet.

På tungen og ganen har vinen en imponerende dybde, når man samtidig tænker på dens uendelige klarhed og luftige facon. Den har faste tanniner og en frisk syrestruktur, og dog er den blød, cremet og hjertevarm trods den kølige og elegante stil.

Serveringsforslag

Denne herlige vin er i sin natur en god madvin til en bred vifte af retter. Særligt skøn er den i selskab med svampe og fjerkræ (coq-au-vin?), kalvekød med kastanjer og bagte jordskokker eller - hvis man insisterer på rødvin til ost - til comté og gruyère.

Påtænker du at drikke vinen inden for de første fire år fra høståret, anbefaler vi at ilte den på karaffel i et par timer inden du serverer den - helst ved 14-16 grader. Du kan dog også lade den ligge i 10-15 år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sylvain Debord Savigny-les-Beaune 1. Cru
Din bedømmelse