- Producent
- Type
- Varenr.6064.2018
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13,5
- ØkologiskNej
- Drue
- StilKraftig & intens
Om Te Mata Coleraine
Te Mata’s Coleraine is arguably New Zealand’s most prestigious wine.
- Vinmagasinet Decanter
Den mest præstige-tunge og med sin 130-årige historie helt sikkert den ældste topvin, New Zealands ellers så unge vinindiustri kommer i nærheden af. Og så er Coleraine efter vores overbevisning New Zealands ubetinget bedste rødvin, der vel at mærke ikke er lavet på Pinot Noir...
Med sin fantastiske balance, intensitet og finesse får Te Mata år efter år det absolut bedste ud af det maritime klima i Hawke's Bay i kraft af Bordeaux-sorterne Cabernet Sauvignon og Merlot, som står rent og rankt lifligt krydret med elementer fra de 18 måneder i franske egetræsfade (ca. 70% nye). Og så er det en vin, der er som... jah, god vin: Den bliver kun bedre med tiden!
Aroma og smag
Duften i denne årgang er således et klassisk Bordeaux-blend med delikat doseret cedertræ, mørke bær, sorte oliven, blyantspids, cassis og trøffel. Smagen er her i de unge år tæt og kompakt omend stadig på en gennemgående smidig manér, der minder om klassisk Bordeaux eller måske endda 1980'ernes Napa Valley, inden vinene derfra stak helt af i ekstraktion og - i nogens optik - overgjort solbærsødme.
Den fløjsbløde tanninstruktur giver desuden fylde og dybde på en forunderligt sofistikeret manér, som kun hører verdens allerstørste vine til.
Serveringsforslag
Coleraine er en meditationsvin, der udvikler sig fra tår til tår og kan være nok i sig selv. Når det er sagt, føler den sig mindst lige så godt hjemme på middagsbordet ved siden af nogle af dine mest komplekse simreretter eller til grillsæsonens bedste udskæringer, så længe du holder igen med bbq-marinaden til fordel for rosmarin, hvidløg, peber og evt. paprika.
Du behøver dog ikke stirre dig blind på kød: Til grillet squash, aubergine, peberfrugt og evt. halloumi kan Coleraine også langt mere, end de fleste måske lige går og tror...
Endelig foreslår vi, at du venter med at åbne din flaske til efter 5-6 år fra høståret. Kan du alligevel ikke vente, anbefaler vi at hælde vinen på karaffel i 2-3 timer, inden den skal drikkes. Og så smager den altså allerbedst ved sådan ca. 16 grader.
Anmeldelser og point