2019

Tesalia Arcos de la Frontera

4,3 stjerner af 5 - Vivino

Vivino citater: "Biggest surprise I’ve had in a long time. This was superb. So approachable. Yes it’s full bodied but it’s so well put together 4.4"

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 329,00  DKK
 • Køb 12 og spar 329,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 365,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
419,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0694.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Topvinen fra vinhuset af samme navn og en klassisk vin fra Spaniens sydligste vindistrikt, Cádiz-provinsens Arcos de la Frontera, hvilket rimer taktfast på saft, kraft og kreativitet. Druesammensætningen lyder idenne årgang 65% Petit Verdot, 25% Syrah, 5% Tinta de Rota og 5% Cabernet Sauvignon. Petit Verdot giver masser af mørk frugt og karaktér, mens resten på hver deres måde skaber den bedst tænkelige tekstur.

Selv om atlantiske vinde dulmer den intense sol her 50km fra kysten, er dagene stadig temmeligt varme efter. europæiske standarder, og det giver den klassiske krydrede smag. Alle druer plukkes ved håndkraft i de kølige nattetimer for at bevare den størst mulige friskhed undervejs. Både her og i vinhuset sorteres de nøje inden gæringsprocessen, der for nogle af druetyperne finder sted i temperaturstyrede ståltanke og for andre i store egetræsbeholdere.

Vinene lagres i 12 måneder fra Franske egetræsfade. Herefter laves det afgørende blend, som for Tesalias vedkommende består af de fade, der har performet aller-allerbedst. Resten bruges til de øvrige vine.

Aroma og smag

Vinens aroma er dermed stor, nærmest pompøs, fyldt med mørke, kompakte men stadig friske bær med en fin portion frugtsødme, der får den til at minde lidt om stor vin fra Priorat. Frugten ledsages af varme krydderier; peber, lidt tørrede urter samt mokka og kakao fra fadlagringen.
Smagen er fyldig og kraftfuld men aldrig overdrevent ruskende og udtørrende. Dertil er tanninerne for modne, hvilket gør vinen perfekt til omgående nydelse!

Serveringsforslag

Tesalia kan dermed nydes på egen hånd i forlængelse af middagen men allerhelst samtidig: Kør på med braiseret lammekølle med masser af hvidløg og rosmarin samt diverse råverer fra grillen: Her bliver det ikke mere oplagt end oksekød men også pebefrugt, squash og for den sags skyld bøftomater med et godt skud balsamico, når grill-seancen er forbi.

Nyd vinen ved 16-18 grader nu, i morgen eller som minimum inden for dens første 10 leveår.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tesalia Arcos de la Frontera
Din bedømmelse