2020

Tesalia ARX Tintitlla de Rota, Syrah, Petit Verdot

Saftig, mørk og krydret frugtbombe fra bjergene i Cádiz-provinsen i Spaniens sydligste syd!

4,3 stjerner af 5 - Vivino

Vivino citater: "Super! Instant pleasure with the right balance of seriousness and fun"

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 219,00  DKK
 • Køb 12 og spar 219,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 239,00  DKK  15% pr. stk.
1 stk.
280,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0693.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Tesalia Arcos de la Frontera ARX

Teselia ARX er en saftig, mørk og krydret frugtbombe fra bjergene i Cádiz-provinsen i Spaniens sydligste syd. Her i en af Europas varmeste områder skulle man måske ikke tro, det var muligt at lave andet end Sherry, men sådan er det ikke. Langtfra, faktisk... I kombination med højden ligger Tesalias vingård således ikke længere fra Atlanterhavet mod vest og Middelhavet mod øst, end at kølende vinde kan sætte deres præg.

Dermed får druerne lidt hvile i nattetimerne, hvilket bibringer en relativt saftig frugtprofil set i forhold til breddegraden. 

Druer og vinificering

Der arbejdes med fire druer hos Tesalia, som i denne vin fordeler sig over 60% Syrah samt 30% af den lokale Tinta de Rota;  Andalusiens stolthed, som menes at være opstået her for mere end 3000 år siden og er ophav til den i dag væsentligt mere berømte Carignan. Vinen indeholder desuden 8% Petit Verdot og små 2% Cabernet Sauvignon.

For at bevare disse druer i deres absolut friskeste forfatning, foregår alt omkring høsten i de kølige nattetimer, hvor hænder og håndholdte redskaber fungerer som de primære arbejdsmidler.

I vinhuset gæres de afstilkede druer i temperaturkontrollerede tanke og lagres til sidst 12 måneder i franske egetræsfade.

Aroma og smag

Den færdige vin optræder smukt rubinrød, og vinen indleder med en klassisk sødmefuld Syrah-bouquet af brombær, peber og desuden rød frugt og krydderier fra især Tintilla-druen. På tungen træder mokka og kakao fra fadlagringen mere i karaktér og efterlader vin i skøn balance mellem frugt, fadme, syre og tannin.

Serveringsforslag

ARX passer ualmindeligt godt til retter som fx klassisk culottesteg eller en grillet peberbøf, hvor stejeskorpen arbejder perfekt sammen med fadnoterne fra vinen... Et alternativ kunne være til juleanden eller som meditationsvin i lænestolen foran pejsen (eller de levende lys) i den kolde, mørke tid.

Vi foreslår at servere vinen ved 16-18 grader inden for 10 år fra høst.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tesalia ARX Tintitlla de Rota, Syrah, Petit Verdot
Din bedømmelse