2023

Tres Pilares Verdejo

Kraftfuld, frugtbåren og mundvandsdrivende Verdejo fra Ruedas bedste subregion; La Seca.

91 point - Tim Atkin

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 109,00  DKK
 • Køb 12 og spar 109,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 119,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
139,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0320.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

I det nordøstligste og ældste hjørne af Rueda-appellationen ligger subregionen La Seca, hvor man ”tilfældigvis” også finder de bedste producenter af Verdejo-druen. Én af disse er Tres Pilares, som med denne ”entry level”-signaturvin illustrerer, hvor sprød og delikat netop Verdejo kan smage, når den laves med den rette dedikation og kærlighed.

Vinificering

For at holde udgifterne nede og kvaliteten oppe er druerne maskinhøstet i de kølige nattetimer, hvormed druerne opretholder den friskest mulige smag på deres vej ind til vinhuset.

Her presses de, og mosten køles så ned for at bundfælde de værste grovheder, inden den varmes op til 14-17 grader og i den proces påbegynder sin gæring. Det hele foregår i ståltanke inklusiv de efterfølgende 5-7 måneders lagring sur-lie med jævnlige omrøring af de bundfældne gærrester for at give kant og kompleksitet.

Vinen klares inden aftapning med planteprotein, som ikke går ud over den friske duft og smag.

Aroma og smag

Netop aromaen er dermed kraftfuld, frugtbåren og i sig selv mundvandsdrivende takket være noter af modne ferskener og meloner, som ledsages af æbler, grapefrugt, appelsinskal, fennikel og friske middelhavsurter. I baggrunden følger mineralske noter af bl.a. knuste sten, som pirrer nysgerrigheden fra start til slut.

På tungen lægger vinen blødt ud med en mediumfyldig, venlig og frugtbåren entré. Syreniveauet er ikke højt men griber alligevel fat om tungen på klassisk Verdejo-vis, der yder modspil og livsglæde i den mediumfyldige, tørre og alligevel sødmefulde eftersmag.

Serveringsforslag

Tres Pilares er en ideel velkomstvin til snacks og kanapéer samt til varmrøget fisk, skaldyr, lyse pasta- og kyllingeretter. Derudover kan den på det kraftigste anbefales, når du ”bare” gerne vil have et rart og dejligt glas hvidvin uden at kede dig!

Vi anbefaler at servere den ved 7-9 grader inden for 5 år fra høståret.


Anmeldelser og point

91 point - Tim Atkin


Årg. 2021:

91 point - James Suckling

"Reductive notes of fennel, white almonds, stones and hints of herbs and cantaloupe. This is fresh yet creamy on the palate with a medium to full body and a dry and nicely phenolic finish. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Tres Pilares Verdejo
Din bedømmelse