2021

Umathum Beerenauslese 37,5 cl.

De største søde vine i Østrig kommer fra området omkring Neusiedlersee, og denne Beerenauslese på delvist intørrede, ædelråd-druer er med sin eksplosivt søde, krydrede og samtidig eminent friske smag et brag af et valg til alskens desserter og søde sager!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
Tilbudspris 159,00  DKK Regulær pris 239,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5913.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  10
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Om Umathum Beerenauslese

De største søde vine i Østrig kommer fra området omkring Neusiedlersee, og selvom Josef Umathums helt store kærlighed er de røde vine, så laver han i de bedste år også denne søde, koncentrerede og samtidig sitrende friske og spændstig dessertvin, der tilhører områdets, ja hele verdens dessertvinselite!

Botrytis - den "ædle" svamp.

Sin Beerenauslese har Umathum i denne årgang baseret på Grüner Veltliner og den lidet kendte 'Bouvier' - dyrket biodynamisk fra lavtliggende marker tættest på Neusiedler-søen, hvor en høj luftfugtighed, kolde nætter og tilbagevendende morgen-tåge i det sene efterår tillader sporerne af den såkaldte ædelrådsvamp (botrytis) at spire.

Svampens perforering af drueskallerne resulterer i fordampning af druemost. I sidste ende krymper druerne til rosiner med alle elementerne som sukker, syre og smag koncentreret indeni, hvilket er helt perfekt til at lave kompleks, intens og strømlinet dessertvin som denne.

Vinificering

Når druerne omsider høstes i november - visse klaser helt ind i december - får de lov at koldmacerere i tre dage inden de lige så nænsomt presses og påbegynder den langsomme gæringen. Ved 9% alkohol køles vinen ned, hvilket stopper aktiviteten fra gærcellerne, som efterfølgende filtreres fra. Dermed efterlades en sød vin pakket med smag, sødme og syre og uden for meget alkohol-varme!

Aroma og smag 

Den færdige vin holder med andre ord 167,9 gram restsukker pr. liter og moderate 9% i alkohol.

I næsen byder den på en kaskade af tropiske frugter som litchi, abrikos, ananas indhyldet i sensommerens fineste blomsterhonning, grillede citroner og toppet med flødekaremel.

På tungen har vinen bibeholdt en sund frugtsyre, der gør den eksemplarisk frisk på trods af dens intense sødme og intense, langstrakte smag.

Serveringsforslag

Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret og kan både anbefales til kraftfulde oste - især blåskimmeloste samt isdesserter med friske bær eller rabarber. Prøv den også til det store kagebord, der foruden de lyse eksemplarer også kan indebære chokoladebaserede og tungere eksemplarer, hvor Umathum Beerenauslese i kraft af sin syrlighed byder ind med et friskt og opkvikkende pust.

Vi anbefaler at nyde den ved 8-10 grader! Ikke for kold, med andre ord, da det vil begrænse den aromaens utallige facetter i at folde sig ud. Og dét ønsker vi ikke!

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Umathum Beerenauslese 37,5 cl.
Din bedømmelse