2019

Umathum Blaufränkisch

Smuk og elegant vin baseret på 100% Blaufränkisch, der udgør Østrigs måske mest lovpriste rødvinsdrue. Dens store potentiale opnås især i regionen Burgenland, hvilket denne friske, let krydrede version fra Umathum udgør et skønt bevis på - en pragtfuldt rank og struktureret vin, der kan nydes afkølet for sig selv eller til diverse mellemfyldige retter med eller uden kød.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 159,00  DKK
 • Køb 12 og spar 159,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 175,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
200,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5909.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,50
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Umathum Blaufränkisch dyrkes på østvendte skråninger i den ellers flade østligste del af Østrig, der byder på udsigt over den store, lavvandede Neusiedlersee med Ungarn på den anden side. Fra søen blæser endvidere kølende vinde op på den kalkrige jord (muschel-kalk) med skifer og småsten på toppen. Det giver dybe rødder og derfor også modstandsparathed over for perioder med tørke, hvilket igen sikrer en højere kvalitet i druerne, der i øvrigt er passet, plejet, sorteret og til sidst høstet i hånden og hjembragt til vinhuset. Her har most og skaller påbegyndt deres gæring i åbne gæringstanke og afsluttet den i store træbeholdere. Til sidst har den unge vin lagret to vintre på brugte egetræsfade inden den er meldt klar til aftapning og frigivelse.

Den færdige vinen har således en intens granatrød farve og byder på en aroma af mørke bær, herunder kirsebær og lidt brombær
komplimenteret af en mørk kerne af peber og lidt urter samt strejf af kakao og tobak.
På tungen flyder indtrykkene sammen i en rank, mediumfyldig vin med lette tanniner, en frisk frugtsyre og alt i alt en tårnhøj drikkeglæde!

Vi anbefaler en times iltning før servering ved 14-16 grader - eksempelvis til intense pastaretter (var der nogen, der sagde ragout?), Wienerschnitzel, rodfrugter og fjerkræ.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Umathum Blaufränkisch
Din bedømmelse